Allau de premis per a la Terra Alta en el concurs mundial de garnatxes

La DO Terra Alta obté nou medalles d'or i cinc de plata en un concurs amb 400 vins elaborats amb aquesta varietat d'arreu del món

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nou medalles d’or i cinc de plata. Aquest és el preciós botí que s’han dut els cellers de la DO Terra Alta en la tercera edició del Concurs Internacional de Garnatxes del Món celebrat a Perpinyà, un certamen que premia els millors ‘caldos’ elaborats amb les diverses varietats de garnatxa. Ha obtingut més medalles d’or d’entre les DO de Catalunya i la resta de l’Estat participants i només ha estat superada per les 11 medalles d’or assolides per l’àrea francesa de Rivesaltes. En total s’han atorgat 30 medalles d’or.

Per sota se situen a l’Estat la DO Calatayud i a Catalunya la DO Empordà, amb sis medalles d’or cadascuna. Veïns de la Terra Alta, la DOQ Priorat ha aconseguit tres medalles d’or i dues la DO Montsant. L’any 2014, la DO Terra Alta va obtenir una medalla d’or i quatre de plata.

«Ha estat un èxit rotund. És un concurs mundial i n’esperem molt del seu ressò», diu el president de la DO, Jaume Descarrega. «Ara cal transformar els guardons en un augment de la quota de mercat dels nostres vins».

En aquesta tercera edició s’hi han inscrit 480 vins, un 20% més que a l’edició 2014. L’Estat espanyol n’ha inscrit 246, seguits per 176 vins francesos i 58 d’Itàlia. També s’hi han inscrit vins de Macedònia, Austràlia i Sud-africa. Des de l’Estat, Catalunya ha aportat 100 vins (40 de la DO Terra Alta), seguits d’Aragó amb 90.

Les nou medalles d’or de vins de la DO Terra Alta han estat per Cent x Cent 2013 (Vins del Tros), Gandesola 2013 (Celler Cooperatiu Gandesa), L’Avi Arrufí 2012 (Vins Piñol), L’Indià 2013 (Pagos de Hibera), Lafou Els Amelers 2013 (LaFou Celler), Merian Blanc 2013 (Cellers Tarroné), Rebels de Batea 2013 (Miguel Torres), Tern Garnatxa Blanca 2013 (Celler Tern) i Via Edetana negre 2012 (Edetària). Els tres ors de la DOQ Priorat han estat per a Coster de l’Ermita 2012 (Mas Igneus), Mas Igneus Fa 104 2013 (Mas igneus)i La Basseta 2012 (Bodega Mas Alta). I els dos ors de la DO Montsant han estat per a Bancal del Bosc 2013 (Vinyes Domenech) i Palell 2011 (Ortovins).

L’enòleg de Vins del Tros, Joan Bada, present a Perpinyà, remarca la presència de prescriptors i sommeliers d’arreu, alguns d’ells de la Xina i Corea, i que en el seu cas ja ha rebut trucades dels seus importadors preguntant pel vi premiat i el de la propera anyada. Bada considera que el concurs consagra els vins de garnatxa blanca de la Terra Alta com els millors del món. «És el moment de reivindicar aquesta varietat, és el nostre tret diferencial. Jo hi veig molta projecció», culmina.

Comentarios
Multimedia Diari