Amb el bon temps arriba la Festa del Mar de la Ràpita

Hi haurà activitats nàutiques com el paddle surf, la vela lleugera o circuits de caiac, també una fira amb les botigues del poble i estants de material nàutic, a part de celebrar-s'hi paral·lelament la «Ruta de tapes».

05 junio 2019 17:04 | Actualizado a 05 junio 2019 18:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dissabte 8 de juny es celebrarà l'11 edició de la Festa del Mar a Sant Carles de la Ràpita.  Així doncs, el Marina Day omplirà d’activitats nàutiques tota la tarda de dissabte, aproximadament de les quatre i fins a les nou del vespre, a preus populars i amb sessions d’iniciació a activitats com el paddle surf, el submarinisme en piscina, la vela lleugera o un circuit de caiac. També hi haurà sortides amb la Barca de Pau fins a les muscleres i la possibilitat de conduir embarcacions sense titulació.

Una de les novetats d’enguany serà la celebració de la primera Mostra d’economia circular i mobilitat sostenible, que tal i com subratllava l’alcalde Josep Caparrós, «fa que la nàutica miri de manera sostenible i responsable el nostre entorn. I per això cal marcar l’objectiu de reduir el consum de plàstics d’un sol ús».

En aquest sentit, hi haurà una concentració de vehicles TESLA, una prova de bicicletes i patinets i circuit infantil de cotxes elèctrics, reciclatge d’objectes amb la Fundació Segona Volta, jocs educatius sostenibles i  diverses mostres de com reutilitzar i reduir l’ús de plàstics en la nostra vida diària.

Per acabar de completar la tarda del Marina Day, la Unió de Comerç portarà botigues i aparadors a Sant Carles Marina, es farà una fira d’ocasió de material nàutic, artesania amb l’artista Joan Cartes, degustació de musclos i vermut, i música per fer més festiva la jornada. La presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, agraïa la possibilitat de participar un any més en la Festa del Mar i donava detall de les botigues que hi participarien (L’Andarín, Amb un parell de mans, La Botiga de la Plata, La Font, Energy Green, Delticious i Lumalu Gelateria), alhora que convidava els visitants a comprovar la qualitat de tot el comerç rapitenc.

Per la seua banda, Joan Barberà, president d’Estació Nàutica, destacava també aquesta aposta del Marina Day per l’ecologia i per la cultura de reduir i reutilitzar recursos. Barberà afirmava que és necessari  «apostar per l’ecologia, perquè el nostre valor és el mar, és a dir, la natura, i tenim clar que cal lluitar contra els plàstics i els contaminants, amb la idea de fer economia circular, que tot allò que consumim ho puguem reintroduir a la cadena per fer-ho servir de nou».

Finalment, l’alcalde Josep Caparrós agraïa l’esforç de les entitats i empreses implicades en la Festa del Mar i ressaltava que l’objectiu principal de l’esdeveniment és «la promoció del turisme nàutic, dels esdeveniments que tenen lloc a la badia dels Alfacs, és a dir, dinamitzar l’economia, la restauració i el comerç del nostre poble», i convidava així tothom a participar en el Marina Day del proper dissabte.

Comentarios
Multimedia Diari