Amposta aprova un pressupost de 29,5 milions d'euros

Amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC, l’abstenció del PSC i els vots en contra de Som Amposta i de Junts

28 diciembre 2021 19:00 | Actualizado a 30 diciembre 2021 06:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple ordinari de desembre de l’Ajuntament d’Amposta va portar a debat i aprovació el pressupost per al 2022. Uns comptes que sumen un total de 29,5 milions d’euros, un 2,6% menys que els del 2021.

Els pressupostos per al 2022 van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta, l’abstenció de les dues regidores socialistes i els vots en contra de Som Amposta i de Junts per Amposta.

Els comptes inclouen unes inversions de 5,7 milions d’euros i el manteniment (i en molts casos increment) del suport a educació, cultural, esports, emprenedoria i comerç, així com també l’ajut social. Es congelen taxes i impostos.

Altres actuacions previstes són la construcció del gimnàs Soriano-Montagut (amb 260.000 euros, dels quals el 50% seran finançats pel departament d’Educació), les obres de rehabilitació de la Biblioteca (que sumen més d’un milió d’euros però que enguany compten amb un pressupost de 360.000 euros perquè la resta ja estaven al pressupost del 2021), els 25.000 euros de la compra d’una embarcació per al Club Nàutic o els 100.000 euros per a la renovació de la gespa del camp de futbol annex. També hi ha 50.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques, 290.000 euros per a la renovació de serveis bàsics del Grau, 26.000 euros per a la compra d’una deixalleria mòbil i l’1,1 milions d’euros per a la urbanització de la darrera fase del polígon de l’Oriola. Quant a les despeses, destaca el pràcticament manteniment de la partida de personal, tot i que es preveu la incorporació de nous llocs de treball com el tècnic/a de participació ciutadana, el mediambiental o un nou TEI per tal obrir una nova aula a la llar d’infants la Gruneta.

Com ja va informar el Diari, els Plans de Sostenibilitat Turística del Fons Next Generation han atorgat a Amposta una subvenció de 2 milions d’euros per al projecte de creació d’un circuit turístic fluvial per posar en valor la façana fluvial de la ciutat. El projecte, que ja està incorporat als pressupostos, inclou dues grans actuacions: l’adquisició d’una embarcació ecològica 100% elèctrica per un valor de 745.000 euros i la rehabilitació de les cases del Castell per 887.000 euros.

El portaveu de Junts Manel Masià va ser crític amb l’equip de govern: «No s’ha acabat quasi res de la inversió prevista. Dels 7,6 milions s’ha licitat molt poc, un 35%. La situació no ve d’ara: ve de la seua gestió. Aquesta gestió econòmica no s’aguanta per cap lloc. Amposta depèn d’allò que arriba de fora perquè les despeses estan consolidant una estructura que es menja els recursos propis de l’Ajuntament», va declarar.

Germán Ciscar de Som Amposta va posar sobre la taula el debat sobre el clavegueram de la ciutat: «Malgrat haver creat la taxa de clavegueram, acabarem amb vuit anys de govern d’ERC quedant 25 kilòmetres per canviar la xarxa de clavegueram, que és del tot necessària», va expressar. Som Amposta va protagonitzar un dels moments amb més tensió del ple criticant les gestions de l’equip de govern, sobre les inversions i l’endeutament, així com la nova embarcació turística.

L’alcalde Adam Tomàs i el portaveu Masià també van tenir una discussió sobre l’aparició dels temes informatius a Amposta als mitjans de comunicació.

Comentarios
Multimedia Diari