Amposta crea una empresa pública per remunicipalitzar els seus serveis

Amposta Serveis tindrà un capital 100% del consistori, inicialment de 50.000 euros, i constituirà una eina de gestió per a la ciutat. L’aprovació inicial del projecte va tenir lloc ahir, dilluns, al ple d’aquest mes de gener de l’Ajuntament 

29 enero 2019 11:05 | Actualizado a 29 enero 2019 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova empresa pública Amposta Serveis comença a ser una realitat després d’aprovar-se inicialment al Ple de l’Ajuntament d’aquest mes de gener celebrat ahir, dilluns.

Amposta Serveis tindrà un capital 100% de l’ajuntament, inicialment de 50.000 euros, i constituirà una eina municipal per dur a terme serveis molt diversos relacionats amb les necessitats de manteniment del municipi. 

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, explica que l’objectiu és remunicipalitzar i gestionar els serveis d’Amposta per tal d’aconseguir una major eficiència i agilitat. 

Inicialment l’empresa es farà càrrec de la gestió de la piscina municipal i de la neteja de dependències i edificis municipals. Tomàs apunta que d’aquesta manera es posarà fi a una sèrie de licitacions i contractes de serveis en l’àmbit de la neteja que s’arrosseguen generant molts problemes a l’Ajuntament. 

La piscina, fins ara havia estat gestionada per l’empresa Clece, generant també molts problemes, i s’aprofita ara que s’ha acabat el contracte amb aquesta empresa per atribuir-li els serveis a Amposta Serveis, un cop estigui constituïda.

L’alcalde també remarca que es comença amb aquests dos serveis, ja que són dos serveis que tenien externalitats i que necessitaven aquest canvi. Tot i això, la idea de creació d’Amposta Serveis és la de crear una eina per gestionar tot el possible en l’àmbit local, i a llarg termini.

 «La idea és acabar gestionant la jardineria, la neteja del poble, el centre de tecnificació esportiva... En definitiva, un servei que ens és complicat poder tenir a l’ajuntament, i que d’aquesta manera podem aprofitar per deixar d’externalitzar», especifica Tomàs. En aquesta línia, l’alcalde posa l’exemple de la Fussmont, l’empresa creada per gestionar la residència de gent gran, que avui dia gestiona també el transport adaptat, la cuina de l’hospital, el centre de dia de Sant Jaume, etc. 

Tomàs deixa clar, d’aquesta manera, un cop més el seu objectiu de remunicipalitzar els serveis, tal com ho ha fet sempre des que va començar el seu mandat. 

Hort social i ecològic
Durant el ple celebrat ahir a Amposta va destacar un segon punt, a banda de l’aprovació inicial d’Amposta Serveis. Es tracta de l’aprovació del reglament de funcionament i ús de l’hort social i ecològic, que s’ubicarà en una finca al costat del Canalet. Un altre dels compromisos de govern, que s’ha retardat perquè no es trobava el lloc adient, segons explica Tomàs, però que ara ja és una realitat gràcies que s’ha cedit a l’Ajuntament una petita finca d’un jornal, aproximadament. 

Cal recordar que el ple ordinari d’aquest dilluns al vespre va començar amb un reconeixement a José Tomàs Reverté, el regidor de CiU que va morir la matinada de divendres.

Comentarios
Multimedia Diari