Más de Ebre

Amposta instal·la un hotel d’insectes i caixes niu al parc dels Xiribecs

La iniciativa suposarà un impacte positiu per controlar plagues, recuperar la biodiversitat autòctona i crear resiliència al canvi climàtic

NEREA SERRA

Whatsapp
L’hotel d’insectes, al Parc dels Xiribecs. FOTO: JOAN REVILLAS

L’hotel d’insectes, al Parc dels Xiribecs. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Ajuntament d’Amposta i Aula Natura han instal·lat al parc dels Xiribecs un hotel d’insectes, caixes niu per a ocells i caixes refugi per a ratpenats.

Amb aquesta iniciativa es busca renaturalitzar, potenciar la biodiversitat i crear resiliència al canvi climàtic. L’hotel d’insectes, concretament, es destinarà a ser un espai que permeti la nidificació d’espècies d’insectes que no tenen un lloc on desenvolupar-se i criar. Per poder ajudar aquests éssers vius, dintre l’hotel s’hi deixarà una sèrie de materials que els permetran dur a terme aquesta tasca.

A més, aquest indret serà utilitzat per molts insectes com a refugi i també serà un espai per potenciar aquelles espècies que estan en risc i que són útils per a l’ecosistema perquè duen a terme funcions de pol·linització en arbres i flors com les abelles o vespes i per aquelles que puguin ser depredadores de paràsits, com és el cas de la marieta que també es preveu que faci ús d’aquest espai.

Segons Abel Julien, d’Aula i Natura, aquest projecte és «una forma de restaurar o de tornar a simular una mica l’espai natural que tindria la fauna en un ecosistema equilibrat. El que hem fet allí és posar el tipus d’espai que necessiten algunes espècies que estan en franca disminució».

De moment encara és aviat per poder veure algun progrés. Aquest és un procés llarg, «normalment, aquest tipus de coses, tant l’hotel d’insectes com les caixes niu per ocells i per ratpenats tarden un temps a descobrir-ho i en els cicles naturals aquests temps solen ser llargs. I això vol dir que en un any o dos anys, igual no hi ha cap animal que s’adoni que allò existeix i al cap d’un temps, comencen a acumular-se i en fan molt ús», explica Julien.

Aquesta iniciativa suposarà un impacte positiu, ja que molts dels insectes que podran fer ús d’aquest espai tenen un pes important en l’ecosistema i es preveu que inclogui més espais.

Comentarios

Lea También