Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amposta multa deu propietaris de pisos buits i els dóna un mes perquè els posin a disposició del lloguer social

Les primeres sancions són de 3.000 euros però aniran incrementant si no es justifica l'ocupació dels habitatges

ACN

Whatsapp
Façana de l'Ajuntament d'Amposta

Façana de l'Ajuntament d'Amposta

L'Ajuntament d'Amposta ha imposat les deu primeres multes coercitives als propietaris d'habitatges buits a la ciutat. Són sancions de 3.000 euros cadascuna que volen forçar els grans tenidors d'habitatges per posar-los en lloguers socials. D'entrada se'ls dóna un termini d'un mes perquè els propietaris en justifiquin l'ocupació. Si no ho fan, el consistori podrà imposar fins a dos multes coercitives no sancionadores més. La segona serà de 4.000 euros. Si després d'aquestes tres multes, el pis continua sense ser posat a lloguer social, l'Ajuntament iniciarà un expedient sancionador, amb multes que poden arribar als 250.000 euros. El serveis socials municipals s'ofereixen a gestionar aquests pisos a través de la borsa d'habitatge social i poder oferir-los a les famílies més necessitades.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que amb determinades entitats bancàries ja s'ha arribat a un acord perquè cedeixin els seus immobles buits al lloguer social. Això ha evitat que el nombre de multes coercitives hagi estat alt. L'alcalde ha remarcat que Amposta necessitava, des de feia temps, un parc d'immobles de lloguer social perquè facilitarà l'ajuda, sobretot en casos d'urgència social. Actualment, a Amposta hi ha uns 150 habitatges buits que no s'han posat a lloguer social i podrien rebre aquestes sancions.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También