Amposta protegeix dos nius de metralladores

El ple inicia la catalogació de les estructures, que seran restaurades per un camp de treball del Consorci dels Espais de la Batalla de l’Ebre

29 marzo 2021 16:57 | Actualizado a 29 marzo 2021 16:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Amposta iniciaràel tràmit per declarar els nius de metralladores Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Aquests dos nius estan situats a la part del darrera del cementiri municipal. Amb aquesta catalogació es protegiran  i per tant, no es podran fer modificacions que alterin o destrueixin els nius.

Paral·lelament, també s’ha demanat fer una restauració d’aquests espais amb camps de treball, impulsats pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre i la fundació Josep Carol. Els treballs seran efectuats per joves menors aquest proper estiu. L’Ajuntament d’Amposta, per la seva banda, els proporcionarà un lloc on dormir i el material necessari per dur a terme les tasques. El projecte forma part del pla de recuperació d’espais de memòria històrica de la ciutat.

Els dos nius de metralladores blindats es troben ubicats un a la sortida de la ciutat, concretament damunt d’un vial, de l’anomenat Camí de les Tosses que es dirigeix a la carretera C-12 i l’altre, mig soterrat en un petit parc situat a l’entroncament entre els carrers de la Mina i de la República (juntament amb aquest, hi havia un altre proper, però sembla que amb la urbanització d’aquesta zona de la ciutat, va desaparèixer). Tot i ser construccions poc sòlides, «perduren com a elements de la memòria històrica de la Guerra Civil a Amposta i és per això que cal preservar-los», explica Inés Martí, regidora de Cultura i Memòria Històrica.

Comentarios
Multimedia Diari