Antonio Suárez: 'Les festes de Riba-roja d'Ebre són un reflex del que som com a poble'

Riba-roja d'Ebre enceta les seues Festes Majors, fins el dia 28

22 agosto 2017 09:19 | Actualizado a 22 agosto 2017 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Antonio Suárez (1979) és alcalde (CiU) de Riba-roja d’Ebre des del juny del 2011. En aquesta breu entrevista explica alguns detalls de la Festa Major de Riba-roja d’Ebre. Del 23 al 28 d’agost, el municipi serà una gran gresca amb propostes per a tots els gustos i públics. Començarà aquest dimecres, a les 12 del migdia, amb la gran tronada i el repic de campanes, que donaran el tret de sortida a la Festa Major 2017.

-Com són les Festes de Riba-roja d’Ebre?
- És una setmana plena d’actes de tradició i novetat, com a reflex del que som com a poble. Hi gaudeixen els de la vila i els de fora. I tothom hi és convidat.

-Quins són tradicionals?
- La proclamació de les pubilles i dels hereus i el pregó de la Festa Major.També el pa beneït, que és l’ofrena dels majorals a Sant Bartomeu i Sant Agustí. És únic. Són unes coques molt grans portades al cap i repartides entre els veïns. També la cursa pedestre, el ball de coques i la jota de Riba-roja a la nit a la plaça, un acte multitudinari. Així mateix, és clàssica la festa del riu. 

-Amb quines novetats arriba el programa d’enguany?
- Destacaria l’actuació del proper divendres de Max Sunyer i Lenka Maresova, en un gran concert de jazz al nucli antic. Crec que serà una proposta molt interessant, ja que es tracta d’un intèrpret de dilatada trajectòria musical. Un altre acte destacat que de ben segur aplegarà molts visitants és la Festa Imagina Ràdio i el Menja’t Riba-roja, amb degustació dels productes dels comerços locals. Enguany també hi haurà un homenatge als 35 anys de l’Associació Sardanista de Riba-roja d’Ebre. I dilluns tindrà lloc la Nit de Foc amb el correfoc i l’espectacle piromusical des del campanar de l’església. És molt especial.

-Per altra banda, ens podria avançar en quins projectes per al municipi esteu treballant?
- Al juny vam iniciar les obres d’ampliació del cementeri, que finalitzaran a la tardor. És una de les actuacions més importants. També arrencarem, si pot ser abans que acabe l’any, les millores a la llar de jubilats, per posar totes les instal·lacions al dia.

Programa d'actes:

Dimecres 23. A les 12 hores, gran tronada i repic de campanes. Ales 18.30 hores, cercavila pels carrers guarnits.

Dijous 24. A les 11 hores. Pa beneït i processó en honor a Sant Bartomeu. En acabar, LXVII Cursa Pedrestre. A les 22.30 hores, Ball de Coques a la plaça de l’Església amb la Banda de Benissanet (B.B.). Es repartirà coca i mistela. A continuació,ball de plaça amb la B.B. A les 00.30 hores, ball a càrrec de l’Orquestra Junior’s a la Societat.

Divendres 25. A les 17 hores, a les instal·lacions del Club Nàutic, tradicional Festa del Riu, amb pal ensabonat, travessa del riu nedant, cursa de caiac, etc. A les 23 hores, a la plaça del Portal, Concert de Jazz amb Max Sunyer i Lenka Maresova. A les 00.30 hores a la Societat, Festa Imagina Ràdio.

Dissabte 26. A les 18.30 hores, a la plaça de l’Església, Homenatge a l’Associació Sardanista de Riba-roja d’Ebre i ball de sardanes. A les 20 hores, sisena edició del Menja’t Riba-roja, amb sopar al carrer. A les 23.30 hores, a la Societat, Nit Jove.

Diumenge 27. Al matí, tobogan aquàtic per als més petits.

Dilluns 28. A les 23 hores, a la plaça de la Vila, correfoc amb la colla de diables Figots Satànics fins a la plaça de l’Església. En acabar, piromusical des del campanar.

Comentarios
Multimedia Diari