Apareixen noves pintades al monument dels Requetès

El conjunt forma part de les rutes pels espais de la batalla de l’Ebre. El Consorci que els gestiona ha presentat denúncia als Mossos

16 octubre 2018 10:18 | Actualizado a 16 octubre 2018 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra les noves pintades aparegudes al monument del Terç de Montserrat (Requetès), a l’espai històric de Quatre Camins, a Vilalba dels Arcs. Aquestes pintades estan signades per Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista, i s’hi poden llegir lemes com ara «Hispanitat és feixisme». 
Aquest conjunt forma part dels Espais de la Batalla de l’Ebre i està catalogat com a bé d’interès local, tot i que està inclòs en el Cens de Simbologia Franquista del Memorial Democràtic. El Comebe el gestiona des de l’any 2017 i forma part de les seves rutes per conèixer els fets de la batalla de l’Ebre. 

Segons es detalla al cens, el conjunt està format per dos monuments principals: una creu ubicada a la cota 427 de Quatre Camins (posició dels nacionals), dedicada al Terç de Requetès, i un monòlit inaugurat el 1968 ubicat a la cota 481 de Punta Targa (posició de l’exèrcit republicà), dedicat a tots els morts en aquesta posició durant la Guerra Civil. 

El Terç de Requetès de Nostra Senyora de Montserrat va ser una de les milícies carlistes que es va enquadrar en l’exèrcit nacional durant la Guerra Civil. En una ofensiva fallida durant la batalla de l’Ebre (de la qual ara es compleixen 80 anys), en aquest punt de Vilalba dels Arcs hi van morir 59 dels seus membres i 173 més hi van resultar ferits.  

El Comebe ha denunciat també aquests actes de vandalisme a l’espai de Quatre Camins a través de les xarxes socials. «No hi ha una sola memòria, n’hi ha moltes i cal que totes siguin respectades. Continuarem treballant per fer-ho possible», remarquen des del Consorci.

No es tracta del primer cop que apareixen pintades en aquest espai. Així, el Comebe ja es va fer càrrec de la seva neteja l’any passat i ara preveu fer el mateix en les properes setmanes.

Comentarios
Multimedia Diari