Aprovat el pressupost per al 2019 de Tortosa

Els grups de Movem Tortosa, PSC i Partit Popular, a l’oposició a l’Ajuntament, titllen els comptes municipals per a l’any vinent de ‘continuistes’ i ‘electoralistes’ i critiquen que no s’hi inclogui cap de les seves propostes 

20 noviembre 2018 18:32 | Actualizado a 24 noviembre 2018 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El plenari de Tortosa ha aprovat el pressupost de l’Ajuntament per al 2019, amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern (PDeCAT i ERC). Els grups de Movem Tortosa i el PSC hi van votar en contra, mentre que el regidor del PP es va abstenir i el de la CUP no va assistir al ple. Es tracta d’uns comptes que pugen a 33,7 milions d’euros (35,2 de pressupost consolidat) i que arriben als 70,4 milions amb els hospitals i societats municipals. 

L’alcaldessa, Meritxell Roigé (PDeCAT), va destacar que aquest pressupost, l’últim del mandat, servirà per «acabar de complir amb els compromisos adquirits al Pla d’Actuació Municipal (PAM) i a l’acord de govern». Segons va destacar, els comptes aposten per  l’eix social, el nucli antic, l’esport i a la millora de la ciutat. Tot plegat, segons Roigé,  «sense apujar els impostos i en alguns casos, com el de la recollida d’escombraries, reduint-lo novament». 

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda Marià Martínez (ERC), va remarcar que es tracta d’un pressupost «sòlid i rigorós», «que va en la línia que ens havíem plantejat de sanejar les finances municipals, alhora que permet més inversió». 

Tal i com ja va explicar el Diari, l’apartat d’inversions té una dotació de 4 milions d’euros i hi destaquen dos actuacions al nucli antic: la construcció de la nova plaça situada al davant de la Catedral, valorada en 1,9 milions, dels quals 1,6 queden inclosos al pressupost del 2019; i l’inici de l’actuació al barri del Castell amb l’execució del Passeig de les Cultures, que donarà continuïtat al passeig situat als peus de la Suda, amb 459.000 euros dels més de 671.000 previstos en total. En la recuperació del nucli antic també s’hi inclou un increment per a la rehabilitació d’edificis, que passa de 30.000 a 60.000 euros. També hi ha prevista la segona fase del complex esportiu, o l’adquisició dels terrenys perquè la Generalitat construeixi l’aparcament de l’Hospital Verge de la Cinta. 

Els grups de l’oposició van titllar el pressupost de continuista però també d’electoralista, i van criticar que no s’hi inclogui cap de les seves propostes.  Per al portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, es tracta d’uns comptes que «no responen a les necessitats i reptes que té al davant la ciutat» i representen «l’esgotament dels 12 anys de govern, encapçalat primer per Ferran Bel i ara per Meritxell Roigé». «És el pressupost del final d’una etapa», afirmà Jordan, qui també va remarcar que no inclouen actuacions al seu entendre necessàries, com les millores de carrers com Cervantes o la plaça Alfons XII, inversions en enllumenat, supressió de barreres arquitectòniques o «mesures efectives» per recuperar el nucli antic. Així, va qualificar d’insuficients els 60.000 euros que es destinaran a ajuts per a rehabilitacions a la part antiga de la ciutat. 

El portaveu del PSC, Enric Roig, remarcà que es tracta d’un pressupost amb una «visió desenfocada» i que no respon a les necessitats reals de la ciutat, «especialment de col·lectius com els joves o els desocupats». «Es basen en el totxo amb la voluntat d’inaugurar obres abans de les eleccions», afirmà Roig. Així, al seu entendre, l’Ajuntament hauria de fer més incidència en promoció econòmica, ocupació i habitatge, en especial pel que fa a la recuperació del nucli antic. 

Per la seva banda, el regidor del PP Xavier Dalmau, també va criticar que el pressupost no incideixi més en dinamització econòmica o compti amb més ajuts per al nucli antic, remarcant novament que no s’hi reflecteixen cap de les propostes fetes des de l’oposició. 

Comentarios
Multimedia Diari