Más de Ebre

Aprovat un pla per informar als arrossaires de la lluita contra el cargol poma al delta de l'Ebre

Agricultura organitzarà jornades divulgatives al delta de l´Ebre i editarà nous fulls informatius amb mesures de lluita

A.C/Agències

Whatsapp
Imatge d'un arrossaire al delta de l'Ebre. Foto: Joan Revillas

Imatge d'un arrossaire al delta de l'Ebre. Foto: Joan Revillas

El Departament d’Agricultura posarà en marxa els pròxims dies un ampli pla de comunicació adreçat als agricultors per informar sobre les mesures a dur a terme contra el cargol poma.

En aquest sentit, s’ha acordat fer diverses jornades divulgatives en les pròximes setmanes i també editar nous fulls informatius per ampliar la divulgació de la informació.

Així ho va anunciar ahir la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, que va comparèixer al Parlament per informar sobre les accions de lluita i eradicació de la plaga que s’aplicaran fins a l’octubre de 2017 (collita de l’arròs).

Com a novetats en el pla d’aquest any estan el control dels moviments dels planters d’arròs, que es fan en ocasions entre els agricultors per a les parcel·les pròpies i que poden ser una font de propagació del cargol, i el control de la higiene de la maquinària agrícola, tant la de Deltebre, que es desdoblarà, com la millora del punt de neteja del marge dret, ubicat a Amposta. Aquesta neteja serà obligatòria durant tota la campanya. Pel que fa al marge dret, queda totalment prohibit captar aigua del riu Ebre sense l’autorització d’Agricultura.

Entre les actuacions a dur a terme, també destaquen enguany les de recerca per aconseguir nous productes fitosanitaris i nous sistemes de maneig del cultiu de l’arròs que millorin el control de la plaga, així com analitzar l’efecte de les pràctiques agrícoles sobre el caragol.

També continuaran els estudis per conèixer els efectes de l’aigua de mar en els camps de cultiu i els canals hidràulics; les inspeccions a vivers de planta que viu en aigua, a planters d’arròs dels agricultors i a establiments d’aquariofília; i la comprovació de les mesures de contenció de les parcel·les, de la neteja de la maquinària agrícola, de les activitats de pesca (per comprovar que no es fa servir cargol poma), de les captacions d’aigua del riu Ebre a l’hemidelta dret i del comerç i ús de productes fitosanitaris no autoritzats.

Les actuacions d’aquesta campanya tenen un pressupost d’1 M€ cofinançats pel Departament i la Unió Europea.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También