Ara Malikian, tret de sortida de la Mostra de Jazz

La 25a edició d’aquest festival tortosí va començar el dilluns passat i acaba aquest diumenge

04 julio 2018 15:23 | Actualizado a 04 julio 2018 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El violinista Ara Malikian va contagiar la seva energia a Tortosa en un dels primers espectacles de la Mostra de Jazz, que va tenir lloc dilluns a la nit al Teatre Auditori Felip Pedrell. Aquesta edició comptarà amb un ventall d’actuacions musicals on, igual que Malikian, també repetiran alguns artistes que ja hi han participat en edicions anteriors, com Paquito D’Rivera & Pepe Rivera Trio, que van actuar ahir a la nit, o Naturally 7, que ho farà el divendres, 6 de juliol, ambdós també al Felip Pedrell.

La programació d’aquesta edició, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i pel centre d’ensenyaments musicals Acadèmic, es veurà completada per una sèrie d’actuacions gratuïtes, on es comptarà amb la presència dels grups seleccionats en el marc de la XII edició de l’Espai Jazz Jove dels Països Catalans, amb l’objectiu de fomentar la participació en la Mostra d’artistes i grups poc coneguts. 

A més de les mostres musicals, per celebrar el 25è aniversari de la Mostra, s’organitzen una sèrie d’activitats relacionades amb la temàtica, com l’exposició virtual dels cartells de les 25 edicions de la festa; l’exhibició D’Ones: (R)evolució de les Dones en la Música; la jornada ‘La Música al Mercat’, on l’associació de venedors sortiran el dissabte a la plaça Barcelona per oferir diferents tapes, tot amenitzat per un espectacle de dansa i música; i la tradicional Jazz Fira Disc, que es podrà visitar des del dimecres fins al divendres a la plaça Espanya. 

XV Jornades de la cuina cajún

Paral·lelament a les activitats vinculades amb el món del jazz també se celebra la XV edició de les Jornades de Cuina Cajún, on una desena de bars i restaurants oferiran plats i tapes inspirats en la cuina tradicional de Nova Orleans, elaborada amb productes habituals també a la cuina de les Terres de l’Ebre, com l’arròs, les verdures, el peix o les aus. 

La Mostra de Jazz ja és tot un referent musical a la ciutat de Tortosa. En les vint-i-quatre edicions anteriors ja s’han celebrat aproximadament uns 400 concerts de diferents tipus de jazz, on han actuat alguns grups i artistes de prestigi internacional com Chick Corea, Chucho Valdés, Arturo Sandoval, Michel Camilo, Paquito D’Rivera o Ara Malikian.

Comentarios
Multimedia Diari