Arrenca la Passió de Vilalba, enguany amb els refugiats

Aquest dijous a la nit es farà la representació nocturna

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dijous tindrà lloc una de les dos representacions de La Passió de Vilalba. Serà la versió nocturna, a les 21.30 hores. Aquesta representació és a l’aire lliure, estarà il·luminada amb foc natural, tant amb llànties d’oli com amb fogueres, i és molt intimista, buscant el contacte directe amb l’espectador. Un cop acabada la representació, aquest any també participarà la cantautora ebrenca Montse Castellà durant el concert aPassionats pel Vi.

Dissabte Sant la presentació tindrà lloc a les 17 hores. Al matí també s’oferirà una visita teatralitzada amb cants sefardites a càrrec de la Jueva de Tortosa des de l’antic forn, on es podrà degustar el pa àzim, fins al Call; i de la participació dels més petits amb una desfilada d’armats i jocs infantils provinents de l’antiga roma.

Un dels trets més característics de la Passió de Vilalba és l’adaptació del diàleg al moment actual, tot modificant part dels textos en les escenes de l’Últim Sopar i el Judici; fet que li aporta una gran càrrega social. De fet, la passió d’enguany està marcada per la crisi dels refugiats i porta per lema “Si ens conforméssim amb el necessari en tindríem prou per a tots”.

Des del primer any, ara fa 22 anys, ambé s’ha predicat la paritat, sent 6 apòstols i 6 apostolesses que acompanyen Jesús durant tota la representació. I no només això sinó que són les pròpies dones qui porten el fil conductor de la història amb Maria de Magdala al capdavant. D’aquesta manera, estem parlant d’una visió feminista de la Passió tot reivindicant el paper de la dona al llarg de la història.

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari