Arrenca la XXII Mostra de Jazz a Tortosa amb més de 30 actuacions

El passat dilluns la Big Band Tortosa va oferir el concert inaugural, que precedeix una setmana de vetllades amb el mític so del Mississipí

19 mayo 2017 22:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dilluns a la nit va arrencar la XXII Mostra de Jazz de Tortosa, amb una inauguració a càrrec de la Big Band Tortosa a Mig Camí.

Fins a una trentena d’actuacions se succeiran fins aquest dissabte. La majoria, gratuïtes. Els dos únics concerts de pagament de la mostra són dos: el de la CMQ Big Band de dimarts, a les 22.30 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell per 12 euros, i el de Chris Minh Doky & The Nomads el dijous 2 de juliol, a les 22.30 hores, també a l’Auditori per 18 euros.

La CMQ Big Band, amb 17 músics cubans, oferirà un homenatge a Beny Moré, mític cantant d’afrojazz-mambo cubà dels 50. L’actuació de Chris Minh Doky & The Nomads, per una altra banda, es converteix en una aposta molt diferent, amb un jazz més elèctric. Chris Mihn Doky ha actuat amb artistes de tant de renom com Eric Clapton o Paul Simon.

Benjamin León Quartet també actuarà al privilegiat espai del Museu de Tortosa demà a la nit. La Fundación Tony Manero serà la protagonista de la nit de divendres al Parc Teodor González, a partir de les 23.30.

El concert de cloenda serà dissabte, 4 de juliol, a les 23.30 hores, també al parc, i anirà a càrrec de Miss Mambo & The Mighty Might. La cantant és coneguda per protagonitzar musicals com Sister Act o El rey León.

El festival, dirigit per Xavi Bertomeu, ha anat creixent al llarg dels últims anys i incorporant novetats avui ja consolidades com l’espai de Jazz Jove dels Països Catalans o la Mostra de cuina Cajun.

En aquesta nova edició, fins a una dotzena de restaurants ofereixen plats i tapes inspirats en la cuina tradicional de Nova Orleans, rica en productes també habituals en la gastronomia de les Terres de l’Ebre, com són els arrossos, les verdures, el peix o les aus. A la cuina cajun del Delta del Mississipí, les espècies també tenen un paper molt important.

A banda, per als més melòmans, des d’avui fins dijous a la plaça del Mini Bar hi haurà de 10 a 21 hores sense interrupció una carpa amb vinils, CD i DVDMusicals de jazz i altres estils com soul, blues o funky.

La mostra és organitzada per l’Acadèmic i per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i és possible també gràcies a les aportacions privades.

Comentarios
Multimedia Diari