Arrenca la campanya 'Prou!' per sensibilitzar dels accidents a l'N-340

Pinten siluetes als punts negres d'alta sinistralitat de la via, la primera de moltes accions que preveuel moviment veïnal

19 mayo 2017 20:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La pintada d’unes siluetes a l’aparcament del Restaurant Bajo Ebro-Can Bolet va donar dijous el tret de sortida de la campanya ‘Prou!’, de conscienciació sobre els accidents de trànsit a l’N-340.

A partir d’ara es pintaran més siluetes de persones al llarg d’aquesta via, indicant que aquell ha estat un dels punts negres on persones han perdut la vida. La campanya compta amb la participació de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta, l’Associació de Víctimes d’accidents de trànsit, l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, els sindicats UGT i CCOO a les Terres de l’Ebre, associacions de veïns del Maestrat, Mitjorn de Vinaròs, l’associació de taxistes de les Terres de l’Ebre i de transportistes d’Espanya, entre altres entitats.

«L’N-340 està tan tacada de sang que a qualsevol lloc es poden pintar les siluetes. No és tan important el lloc sinó que els cotxes ho vegen i aixequen el peu de l’accelerador», explica el president de la Federació de Veïns d’Amposta, Llorenç Navarro. «Ara serà un no parar i les repintarem. Dijous vam estar presentant la campanya a Tarragona, dimarts a Benicarló. Volem anar a València, a Barcelona... La veu de les Terres de l’Ebre no arriba si no ho fem així».

A més de les pintades, la campanya de sensibilització també efectuarà gravacions i entrevistes a persones afectades en un accident de trànsit, com les ambulàncies, els Mossos d’Esquadra o els Bombers.

«Primer acceptem el mea culpa: molts accidents són perquè no parem el suficient compte a la carretera, mirem el mòbil, fem avançaments imprudents... I encara que tu ho faces bé, potser el que ve en l’altre sentit no ho fa», detalla el president. «Però després, sense dubte, la part reivindicativa és que l’Administració no ens dóna la solució. La majoria són xocs frontals i amb dos carrils s’evitarien molts morts».

El moviment veïnal agraeix la solidaritat i suport que ha rebut de moltes entitats. «Aquests dies de Nadal el tema de conversa a les cases de les Terres de l’Ebre ha sigut l’N-340 i no qui governarà el país», afirma Navarro.

El proper tall de l’N-340 que faran els veïns de les Terres de l’Ebre per denunciar la sinistralitat a la via i reclamar la gratuïtat de l’AP-7 serà el 7 de gener.

Comentarios
Multimedia Diari