Arrenca la segona edició de la ruta gastronòmica 'A Tortosa de Tapes'

Fins al 12 d´octubre es podran degustar 34 propostes gastronòmiques acompanyades de cervesa Estrella Damm als establiments de la ruta, que omplirà de dinamisme la ciutat

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir al vespre es va inaugurar i va arrencar la segona edició de la ruta «A Tortosa de tapes», organitzada per la Cambra de Comerç de la ciutat i patrocinada per Estrella Damm. Fins al 12 d’octubre es podrà gaudir de fins a 34 petites grans propostes gastronòmiques com un melós d’ibèric amb reducció de llàgrimes, puré de patata i xampinyons saltats, un timbalet d’escalivada amb bacallà i salsa de pebrots del piquillo, o ravioli cruixent de cua de bou amb salsa de bolets.

Vist l’èxit de l’anterior edició, enguany s’espera que la ruta assolisca els mateixos nivells de participació i que l’oferta de la restauració torne a omplir de dinamisme la ciutat.

L’objectiu de la ruta, amb tot, no és només que siga una activitat lúdica per a la ciutat sinó que també es convertisca en una promoció i un aparador gastronòmic de les Terres de l’Ebre, ja que totes les tapes dels establiments que hi participen són d’elaboració pròpia, i, a més, els productes amb què estan fetes són autòctons.

Enguany tres establiments més s’afegeixen a la ruta respecte a l’any passat, de manera que participen fins a un total de 34 establiments de restauració, cafeteries i bars de la ciutat, situats en quatre àrees marcades per la ruta: Zona Temple, Zona Centre, Zona Ferreries i Zona Nucli Antic.

El patrocinador principal de la iniciativa és Estrella Damm: totes les tapes tindran un preu únic de 2,50 euros, acompanyades d’una canya o d’un quinto Estrella Damm (en alguns establiments es podrà substituir per aigua mineral o refresc si se sol·licita).

Francesc López, xef amb estrella Michelin de l’Hotel Restaurant Villa Retiro de Xerta, serà la persona encarregada de la supervisió de les tapes i un dels membres del jurat que escollirà la tapa guanyadora del certamen, juntament amb el públic que fa la ruta de tapes. L’establiment guanyador anirà al concurs de la Tapa de l’any que s’organitza a Sitges juntament amb les tapes de totes les rutes organitzades a Catalunya. També per als «tapejadors» hi haurà destacats guardons com un sopar a l’Hotel Restaurant Villa Retiro de Xerta per a la primera persona que consumisca les 34 tapes i que porte el tapòdrom segellat a la Cambra i lots de productes del territori. A la pàgina web tortosadetapes.cat i a l’aplicació mòbil «Gastronosfera» es pot trobar més informació de la ruta i els ingredients de cada tapa.

«L’objectiu d’aquesta segona edició és superar les 51.000 tapes consumides l’any passat. Gràcies a persones com el xef Fran López s’apuja el nivell gastronòmic i la qualitat del producte», va afirmar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Maria Chavarría, durant la inauguració d’ahir al vespre.

 

Tapa solidària

Per una altra banda, ahir també va ser el primer dia de la campanya «Tapa solidària». La següent serà aquest dijous, 8 d’octubre: qui acudi al Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de Tortosa per donar sang rebrà a canvi dos vals de dos tapes amb beguda.

Aquesta col·laboració és possible gràcies a l’acord de la Cambra de Comerç de Tortosa, organitzadora d’aquesta nova edició de l’A Tortosa d Tapes, i el Banc de Sang i Teixits.

Comentarios
Multimedia Diari