Arrenca l’obra d’ampliació de la zona de vianants a l’entorn de l’Ajuntament de Tortosa

El primer carrer sobre el qual se centraran les obres serà la travessia de Santa Teresa

01 diciembre 2020 10:35 | Actualizado a 01 diciembre 2020 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa inicia aquest dimecres 2 de desembre les obres de reurbanització de la plaça de l’ajuntament i de sis carrers de l’entorn. Aquesta setmana s’està ultimant, sobre la zona, la logística que farà possible els treballs i que comportarà alguns canvis pel que fa a la circulació de vehicles: amb l’inici de l’actuació, es tallarà el trànsit pel carrer Manuel Vilà. El primer carrer sobre el qual se centraran les obres serà la travessia de Santa Teresa, on a més de situar el carrer a un sol nivell, també s’habilitarà un accés que connecte amb una rampa, amb el carrer de Sant Blai. De la mateixa manera, els primers treballs també actuaran sobre el carrer de Lluís Millet, fins a la confluència amb la plaça d’Emili Sanz. Part d’aquesta plaça també servirà com a punt logístic, on l’empresa que durà a terme les obres disposarà alguns dels materials necessaris per fer els treballs.

 Amb l’inici de les obres ha calgut reordenar els estacionaments existents a la zona. En aquest sentit, la Policia Local de Tortosa ha habilitat nous aparcaments per a motocicletes a la travessia de Na Perona i al carrer dels Banys. A més, ha senyalitzat una nova zona de càrrega i descàrrega aprofitant un dels dos carrils del carrer Sabina.

 Quan acaben les primeres actuacions a la travessia de Santa Teresa i al carrer de Lluís Millet, les tasques continuaran amb la resta de l’entorn que forma part de l’actuació: els carrers de Manuel Vilà, el carrer de Pescadors, la connexió amb el carrer de Na Perona, el carrer d’Enric Bayerri i la plaça de l’ajuntament. Aquests carrers s’iniciaran ja dins del 2021 per evitar interferir en la mesura del possible amb les campanyes comercials de Nadal i Reis.

Antic barri de Pescadors
L’Ajuntament va adjudicar a principis de novembre aquesta obra  a l’empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU per valor d’1.314.769,34 euros. D’aquest import, més de mig milió es financia a través d’un ajut del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. 
Segons el projecte, els carrers passaran a tenir prioritat per a les persones i inclouen la plantació d’arbrat, així com la instal·lació de nous elements de mobiliari urbà. De la mateixa manera, també connectarà la plaça de l’ajuntament amb l’avinguda de la Generalitat, a través dels dos passatges; reordenarà la circulació a la plaça Emili Sanz, i recordarà, amb la disposició del paviment, la trama urbanística original dels habitatges de l’antic barri de Pescadors, gràcies a la recerca feta per l’arquitecte responsable del projecte, Ramon Valls.
 

Comentarios
Multimedia Diari