Artesania i tradició al Mercat de Santa Llúcia d’Amposta

La tradicional fira, que va comptar amb unes 60 parades, va inaugurar la temàtica nadalenca «La volta al món en 80 dies»

16 diciembre 2019 10:40 | Actualizado a 16 diciembre 2019 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Plantes de Nadal, torrons, productes fets a mà i articles solidaris amb la Marató de TV3 són només una petita mostra del que els comerços i entitats d’Amposta van exposar ahir al Mercat de Santa Llúcia, que aquest any celebrava la 22a edició. El Mercat, que ocupava bona part del nucli antic del municipi, va comptar amb 57 parades i va restar obert de les 10 fins a les 9 de la nit.

La tradicional Fira de Santa Llúcia marca l’inici de les activitats de Nadal. És per això que durant el matí es van inaugurar «Les cortines de Santa Llúcia» confeccionades amb la col·laboració del Club Social Terres de l’Ebre, La Residència d’avis d’Amposta i APASA. Uns motius amb globus aerostàtics que representen la temàtica del Nadal d’enguany, ‘La volta al món en 80 dies’, i que restaran penjats a l’inici del carrer Major durant totes les festes.

Com cada any, al carrer Major es van ubicar les parades de comerç local, amb roba per a totes les edats, sabates i complements i material de papereria i decoració, entre d’altres. Al centre neuràlgic, a la plaça de l’Ajuntament, lluïen tots els productes alimentaris i gastronòmics que de ben segur trobarem a les taules aquestes festes, ja que hi havia des de fruita confitada, mel i torrons fins a herbes aromàtiques. Finalment, al carrer Nou i Corsini es van situar les parades d’artesans amb perfums, sabó i cremes naturals, a més de joguines de fusta i figures del pessebre fetes a mà.

A banda, la cara més solidària es trobava a la Fira Social de Santa Llúcia, al carrer Major, amb la presència d’una desena d’entitats que treballen per donar suport als col·lectius més vulnerables, a més de per la sensibilització, prevenció i lluita de diferents malalties com les minoritàries.

Més activitats de Nadal

«La volta al món en 80 dies» serà l’eix temàtic central de la programació de Nadal d’Amposta, que va arrancar aquest cap de setmana amb l’activitat solidària ‘Anem a buscar el tió’ i el Mercat de Santa Llúcia. Serà per això mateix que fins a la cavalcada dels Reis d’Orient, el 5 de gener, la ciutat s’omplirà d’activitats per viure la màgia del Nadal i les aventures de Phileas Fogg i el seu empleat Passepartout sota l’eslògan «Aquest nadal vola!».

Comentarios
Multimedia Diari