Ascó II inicia una nova recàrrega de combustible nuclear

Un miler de treballadors s´afegeixen a la plantilla de la central per dur a terme les tasques previstes

19 mayo 2017 19:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La unitat II de la central nuclear Ascó es va desconnectar la matinada d’ahir de la xarxa elèctrica per iniciar els treballs corresponents a la 23a recàrrega de combustible de la central, que té una durada prevista de 38 dies. Durant la parada, a més de la substitució de 64 dels 157 elements combustibles que integren el nucli del reactor, destaca la realització de treballs orientats a l’operació segura i a llarg termini de la central. Una vegada finalitzats els treballs previstos, la planta iniciarà un nou cicle d’operació de 18 mesos.

En aquesta 23a recàrrega estan planificades 11.700 ordres de treball, un 80% de les quals corresponen a tasques de manteniment preventiu i inspeccions; un 10%, a treballs correctius; i el 10% restant, a modificacions de disseny de la central. Per dur a terme tots els treballs previstos, les empreses de serveis que treballen a la parada aporten un miler de professionals de diferents perfils i especialitats, molts d’ells de la mateixa província de Tarragona.

Al llarg d’aquesta nova recàrrega es faran treballs significatius, com la inspecció dels generadors de vapor per mitjà de corrents induïts, la substitució de dos motors del generador dièsel A, el canvi del sistema de control digital del reactor i la revisió de l’alternador principal, a més de la implementació de les últimes modificacions de disseny relacionades amb el projecte Reforç de la Seguretat, derivat de les mesures adoptades després de l’accident de Fukushima, al Japó.

Comentarios
Multimedia Diari