Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Arrenca aquest cap de setmana

Ascó enceta la Mostra d'Arts i Oficis amb una setantena d'artesans

La desena edició de la mostra arriba més ampliada que mai, amb més recorregut i artesans provinents de tot l'Estat

Marina Pallás

Whatsapp
Un artesà treballant la fusta en una anterior edició de la Mostra d'Arts i Oficis.

Un artesà treballant la fusta en una anterior edició de la Mostra d'Arts i Oficis.

Fet a mà i amb la màxima qualitat. Aquesta és la premissa bàsica dels oficis i les arts que es podran veure i conèixer en el marc de la desena edició de la Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó, que tindrà lloc aquest dissabte i diumenge.

Enguany s’ha ampliat el recorregut de la mostra. Comença al carrer dels Clots, segueix pel carrer Hospital, per la plaça de l’Església, pel carrer Major, pel carrer plaça Nova i arriba fins a la plaça Vallxiqué, on està ubicat el Tastavins. De tornada es pot anar pel carrer de Baix fins a la plaça del Cavaller. Al Pou de la Neu, s’hi exposa una mostra de ràdios antigues i aparells de música, que des de l’organització recomanen visitar.

La mostra aplegarà una setantena d’oficis i de mestres artesans reconeguts per la Generalitat de Catalunya. Picapedrers, filadors, joiers, matalassers, terrissaires, forjadors, espardenyaires, cosidors, fusters... I enguany i com a novetat, lutiers. En aquesta edició es podrà veure com treballen tres lutiers al Casal dels Joves. Dels artesans acreditats com Mestres, dos són del poble: Josep Jornet, mestre picapedrer, i Ramon Sans, canyisser.

La fira, a més, contindrà estands gastronòmics i comercials, de forma que en seran uns 150 els expositors que aportaran per dos dies un gran dinamisme al centre d’Ascó. "Enguany hem ampliat el recorregut, de forma que hi haurà més expositors que mai, però cada any hem de dir que no a alguns perquè si no no s’hi cabria", explica el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ascó, Josep Jaimot.

El recorregut de la mostra, per una altra banda, servirà per mostrar tots els treballs que l’Ajuntament ha rehabilitat en els últims mesos, que són, entre d’altres, l’aparcament del carrer Esquerrer, la plaça de la baixada del Castell, la Plaça Nova (actualment en obres, però ja molt avançada), la plaça del Mirador de l’Ebre, la façana de Cal Cavaller o el parc de Santo Domingo.

Pel que fa a les exposicions que es poden veure en el marc de la mostra, a més de la de ràdios antigues al Pou de la Neu, hi haurà també una exposició de vestits de comunió i de batejar antics (alguns de fa 90 anys), a la sala d’exposicions del carrer major, en la qual "la gent del poble s’hi ha bolcat moltíssim", en paraules de Jaimot; i una altra de mantons i mantellines a l’entrada de Cal Cavaller.

També serà ben curiós descobrir la Farmàcia Biarnés. "Es compleix un centenari d’aquesta farmàcia, ubicada a la plaça de l’Església, i l’obrirem amb motiu de la mostra per donar-la a conèixer tal com estava antigament", explica el primer tinent d’alcalde.

Finalment, en el marc de la mostra, també es podran realitzar els tallers participatius, aptes per a petits i grans, on aprendre per exemple a teixir pauma, a fer clauers amb cintes, a teixir bufandes o a fer braçalets amb fibres digitals.

Des de fa cinc anys, la Mostra d’Arts i Oficis gaudeix d’un complement per fer encara més atractiva la visita a Ascó durant aquests dos dies: el Tastavin’s.

Enguany participaran una trentena de cellers provinents de la DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta i DO Montsant. En el marc de la mostra Tastavin’s s’oferiran tastos i degustacions d’ostres i marisc. La copa, més la portacopa més sis degustacions té un preu de 10 euros. El tiquet de sis degustacions sense copa val 5 euros.

Temas

Comentarios

Lea También