Ascó i Vandellòs II generen el 50% de l'energia consumida a Catalunya

La nuclear lidera la producció d'energia a Espanya, amb el 21,38%, seguida de l´eòlica i la hidràulica

19 mayo 2017 16:24 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs II aporten aproximadament el 50% de l’electricitat consumida a Catalunya, l’equivalent al 8% del consum total d’Espanya, segons dades de l’estudi de la URV presentat l’any 2011.

En l’àmbit estatal, i amb dades del 2016 de la patronal Foro Nuclear, l’energia nuclear lidera el rànquing entre els sistemes de producció elèctrica, amb un 21,38% del total del mix energètic. La segueixen l’energia eòlica, amb el 18,19%, la hidràulica, amb el 14,92%, i les centrals de carbó i les de cicle combinat, entre d’altres.

En els últims sis anys, d’ençà de la catàstrofe de Fukushima, ANAV ha invertit 100 milions d’euros en els dos complexos nuclears per adaptar-se als requeriments de seguretat exigits pel Consell de Seguretat Nuclear.

L’obra més coneguda del pla són els anomenats ‘búnquers’, edificis de nova planta dissenyats perquè els equips especials treballin de forma segura en cas d’emergència. Les centrals s’han equipat també amb equips portàtils i han incorporat sistemes destinats a protegir la integritat dels edificis de contenció dels reactors nuclears.

El director general d’ANAV, José Antonio Gago, ha afirmat que les plantes estan «en perfecte estat de revista» i preparades, a parer seu, per operar fins als 60 anys. Gago posa d’exemple els permisos atorgats als Estats Units per ampliar a 60 anys la vida de nuclears d’idèntic disseny a les catalanes.

Una proposta del CSN obre la porta a atorgar permisos de renovació de la llicència superiors als 10 anys fixats fins ara.

Comentarios
Multimedia Diari