Bebès de silicona des del Delta cap a tot el món

Cristina Iglesias, propietària de la marca Babyclon, torna al seu municipi natal, Deltebre, per instal·lar definitivament el seu nou taller, des d’on continuarà impulsat el seu negoci 

26 febrero 2018 10:52 | Actualizado a 01 marzo 2018 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Poden semblar bebès reals, pel seu aspecte físic i el seu tacte hiperrealista, però es tracta d’una rèplica exacta plasmada amb ninos. Els babyclons estan fabricats amb silicona i requereixen un treball de total precisió, sobretot a l’hora de la pintura, per donar-los el màxim realisme possible. Ninos de la mateixa mida i pes que els bebès, tot i que cadascun amb les seves característiques pròpies.
Babyclon és la primera marca nacional de ninos de silicona hiperrealistes, que ha revolucionat el mercat en un sector que cada cop està creixent més. Cristina Iglesias, la seva propietària, especialista en el món dels efectes del cinema i propietària de l’empresa Clon Factory, es va submergir en aquest món l’any 2013, quan va crear la marca. Iglesias assegura que Babyclon es caraceritza per la innovació constant. «Vam ser els primers en iniciar aquest sector a Espanya de manera professional, i sempre hem sigut els primers en treure noves idees com, per exemple, el primer nino hiperrealista de color o el bebè Avatar». 

Iglesias, procedent de Deltebre, va crear la marca quan vivia al País Basc. Després d’estar 12 anys lluny de casa, i després de ser mare, ha decidit instal·lar de manera definitiva el taller de Babyclon al seu municipi natal i tancar les instal·lacions del País Basc. 

Babyclon treballa a petició del client. Des de la marca ofereixen entre 10 i 15 models en catàleg i, a partir d’allí, es poden triar tots els detalls, com el color de la pell i del cabell, el tipus de pentinat, el color dels ulls, entre moltes altres combinacions. També es poden fer comandes especials, com per exemple repliques de bebès reals, que els seus familiars guarden com a record. Babyclon es caracteritza també pels seus dissenys de fantasia. El fet de treballar a carta oberta ha fet que durant els seus anys de trajectòria Iglesias es trobi amb comandes molt diverses i curioses. «En un cas, una clienta em va demanar un bebè sirena, i també una cua de sirena per a ella, per poder-se fer fotos junts». Ara mateix està treballant en una funda de silicona de cames, com si fossin unes malles, per a una clienta molt prima. «D’aquesta manera, de forma externa, les cames tindran la forma que ella desitja i amb un tacte totalment realista, com la pell».
Iglesias treballa majoritàriament per a col·leccionistes de ninos o d’art, d’arreu del món. Estats Units és el major importador de Babyclon, però la marca també arriba a molts altres països com el Japó, Austràlia, la Xina, els Països Àrabs o arreu d’Europa.

Procés de creació complex

El procés de producció comença creant l’escultura amb un material semblant a la plastilina. A partir de l’escultura es fabriquen els motlles, on s’introdueix la silicona. Després, el nino s’ha de polir, un dels processos més costosos de tota la fabricació. Un cop llest, és el moment de la pintura, on se li dóna tot el realisme que requereix. En el cas d’un equip com el de Babyclon, de quatre persones produint en cadena, se’n poden fer uns 30 al mes.

El ‘babyclon’ més econòmic té un cost d’uns 1.200 euros, que va variant depenent de les especificitats que el client desitgi. La mitjana seria d’uns 1.600 euros, preu que pot augmentar bastant quan es demana una rèplica pròpia, perquè s’ha de crear una estructura totalment nova que només servirà un cop. 

Comentarios
Multimedia Diari