Benissanet reparteix 1.500 racions de clotxa

El poble acull una nova edició de la festa comarcal per difondre aquest plat típic de la Ribera d´Ebre

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A. C.

Benissanet va celebrar ahir acompanyat d’un temps immillorable la 14a Festa Comarcal de la Clotxa, que fou un èxit d’organització i assistència gràcies, en bona part, al compromís d’uns 80 voluntaris del poble.

Els organitzadors van repartir les 1.500 racions de clotxa disponibles i encara n’haurien venut més donada l’elevada demanda. Gent d’arreu de la comarca però també d’altres punts de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona o Barcelona es van apropar fins al poble florit de la Ribera d’Ebre per gaudir d’un diumenge de temps primaveral.

El tret de la sortida de la festa el va donar el pastisser d’Ulldecona Marc Balaguer, director de l’Escribà Academy i també responsable d’R+D de la Pastisseria Escribà. «Un plat, si porta pocs (però bons) ingredients, esdevindrà un gran plat», va assegurar, i «la clotxa és més que un plat, ja que representa història de territori, patrimoni i també cultura». Balaguer va tancar el pregó oferint un pastís de 200 brotxetes de la Pastisseria Escribà.

Al seu costat, l’alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, va lloar la tasca del poble, i especialment dels voluntaris, a l’hora d’organitzar-la, «una demostració que tots junts, podem». La presidenta comarcal, Gemma Carim, definí l’esdeveniment com una «Festa Major de la Ribera». A banda de la degustació de la clotxa al llarg del migdia els visitants van poder passejar per les parades de diversos artesans a la plaça de la Verdura, gaudir d’un tren turístic que va recórrer els camps florits del municipi, visitar el refugi antiaeri i gaudir de dues exposicions.

La Festa de la Clotxa, com és habitual, dóna el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa en quinze restaurants de la comarca, que s’allargaran fins al 17 d’abril, una festa que ja ha passat per tots els municipis de la Ribera, però no per tots els seus nuclis, per això l’any vinent es traslladarà a l’EMD de la Serra d’Almos.

Comentarios
Multimedia Diari