CCOO i UGT podrien convocar vaga general passat l’estiu

Ahir van realitzar concentracions a Tortosa i Tarragona per exigir millors salaris i condicions laborals, davant el bloqueig de les patronals

23 mayo 2018 08:43 | Actualizado a 23 mayo 2018 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir a la tarda els sindicats UGT i CCOO van convocar una concentració a la plaça Gerard Vergés de Tortosa per l’enrocament de la CEOE en les seues posicions a la hora de negociar l’Acord Interconfederal de Negociació Col·lectiva que, per als dos sindicats, ha de suposar una millora en les condicions dels treballadors del país. A la demarcació també es va celebrar una concentració a Tarragona.
 
Els sindicats CCOO i UGT han advertit que el bloqueig de les negociacions amb les patronals per pactar els increments salarials els aboquen a convocar una vaga general passat l’estiu, si no es produeix un canvi d’escenari. En qualsevol cas, se celebraran mobilitzacions aquest juny.
«La negociació d’ahir a Madrid no va anar bé», va explicar el representat d’UGT a l’Ebre, Valentí Marín. «Un augment de salaris fins al 2% no pot ser. Hi ha hagut acord a les administracions públiques que hi podria haver una pujada de més del 6% fins al 2020 i per aquí ens podríem entendre».
El representant de CCOO a l’Ebre, Josep Casadó, va afirmar que «les empreses en conjunt estan guanyant 35.000 milions d’euros més  en conjunt que abans de la crisi, el 2007. Els ha anat molt bé la reforma laboral i la devaluació salarial. Cal que els salaris s’incrementen, que cotitzen per tenir millors pensions, i millorar les condicions dels treballadors. Tenim el volum més gran d’Europa de treballadors que són pobres». 

Comentarios
Multimedia Diari