Campanya contra les agressions sexistes durant les festes d'Amposta

L’Ajuntament de la capital del Montsià treballa en un conjunt d’accions per unes festes majors amb respecte

08 agosto 2018 08:40 | Actualizado a 08 agosto 2018 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el lema ‘Amposta amb respecte: per una festa lliure de violència masclista’, l’Ajuntament de la capital del Montsià preveu dur a terme  un conjunt ampli d’accions per a l’abordatge d’agressions sexistes i violències sexuals en el conjunt d’espais públics. 

La campanya s’iniciarà durant les Festes Majors d’Amposta, que arrenquen aquest cap de setmana. Concretament durant els concerts d’Els Amics de les Arts, el dia 15 d’agost, i el de Roba Estesa, que tindrà lloc el 19 d’agost, l’últim dia de Festes. 

En els espais habilitats per a les actuacions, que seran el Pavelló firal i el pàrquing de les antigues piscines, es podrà trobar un ‘punt lila’: es tracta d’un espai on els joves podran acudir per comunicar els seus malestars i per ser assessorats per professionals del sector. 

 Durant els concerts també es distribuiran un total de 6.500 gots de plàstic reutilitzables al preu d’un euro, que anirà destinat a la campanya d’igualtat dels Serveis Socials.

Patrulles mixtes
En l’àmbit de la seguretat ciutadana, la Policia Local del municipi treballarà en patrulles mixtes i es contractaran més dones a l’empresa privada que s’encarrega de la seguretat a les festes nocturnes. A més, també s’augmentarà la vigilància en els espais festius on estiguin habilitats els lavabos i es millorarà la il·luminació de les zones més fosques de la ciutat.

Amposta incorpora progressivament una perspectiva de gènere en les Festes Majors; aquest any es farà la primera trobada de dones cantadores i s’ha apostat per la contractació de més grups musicals integrats per dones, com és el cas de Roba Estesa o de l’artista Andrea Motis.

Treball transversal
La campanya però, no serà exclusivament per a les Festes Majors, sinó que des de l’Ajuntament s’ha anunciat que s’engegarà un pla de treball transversal integrat per professionals de diferents sectors: des de la Policia fins a constructors, perquè les noves infraestructures s’adaptin a la seguretat de totes les persones.

«S’ha de dissenyar un programa de festes que inclogui una visió de gènere», ha apuntat la regidora de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, Susana Sancho.

 Per aquest motiu, des del consistori també iniciaran un programa de formació per redactar un pla de polítiques de dones que inclourà tant al personal intern com a  les diverses empreses d’oci que es contracten des de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari