Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Campanya perquè el vol de drons no destorbi la fauna al Delta i el Port

La Generalitat organitza una jornada al Parc Natural del Delta i edita nou material divulgatiu per fer compatible aquesta pràctica amb la conservació dels hàbitats i la fauna salvatge

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha posat en marxa una campanya informativa per difondre bones pràctiques en l’ús de drons en espais naturals d’aquest àmbit, amb l’objectiu de compatibilitzar aquesta activitat amb la conservació d’hàbitats i espècies, i evitar impactes en la biodiversitat. Així, davant la popularització d’aquesta pràctica, tant des d’una vessant lúdica com professional, la Generalitat ha editat material divulgatiu destinat a particulars, empreses i entitats interessades en fer volar aquestes petites aeronaus en espais d’interès paisatgístic com el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

 Les directrius incideixen en la necessitat de volar sempre en condicions meteorològiques òptimes, mai amb vent, pluja, tempestes; evitar apropar-se a qualsevol infraestructura perillosa o sensible (línies elèctriques, torres de telecomunicacions, carreteres) i  a menys de 8 quilòmetres d’aeroports i aeròdroms. També recorden la necessitat de tenir el dron sempre a vista, a menys de 500 metres i no superar els 120 metres d’alçada. A més, cal disposar d’una assegurança de responsabilitat civil per a l’aeronau.

La Casa de Fusta, al Delta de l’Ebre dins del terme d’Amposta, va acollir  ahir una jornada informativa per apropar la normativa vigent sobre usos de drons en aquests espais, tant professionals com lúdics, on també hi van participar tècnics del Parc Natural dels Ports.  Durant la jornada es va incidir en què cal evitar l’ús de drons per apropar-se, seguir o molestar la fauna salvatge, o posar en perill terceres persones. Per tant, en cas d’observar molèsties a la fauna, cal cessar l’activitat immediatament. I és que hi ha espècies molt sensibles al destorb dels humans. El tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Toni Curcó, va posar com exemple un episodi viscut als anys 90, amb les primeres colònies hivernals de flamencs. Les 200 parelles que s’hi havien establert per nidificar, van abandonar la llacuna on s’havien establert quan un hidroavió s’hi va apropar per agafar aigua durant unes practiques d’extinció d’incendis.

 L’ús de drons al Parc Natural del Delta de l’Ebre i al dels Ports requereix actualment autorització de l’òrgan gestor del parc corresponent, d’acord amb la normativa.

La campanya té per objectiu evitar impactes en la biodiversitat derivats de l’ús inadequat d’aquest tipus d’aparells. En aquest sentit, diversos estudis confirmen l’afectació en diverses espècies, com ara aus i mamífers, a conseqüència del soroll que generen les hèlix i una proximitat excessiva als aparells. Entre les amenaces, els aparells poden impactar directament contra els animals, o provocar-los la immobilització per la por que poden experimentar, i l’augment del ritme cardíac.

Temas

Comentarios

Lea También