Cemex utilitza un 46% de combustibles no fòssils a Alcanar

L’empresa ha restaurat les pedreres de Campredó i les d’Ulldecona

02 marzo 2021 17:20 | Actualizado a 02 marzo 2021 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cemex, com a empresa associada a la patronal Ciment Català, ha signat la primera pròrroga de l’Acord Voluntari aconseguit en 2017 per a l’eficiència en l’ús de recursos i la transició cap a l’economia circular de la indústria catalana del ciment. En aquest sentit, el departament de Territori i Sostenibilitat ha establert, a través de la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya un marc d’actuació per a avançar en el full de ruta català en matèria mediambiental.

L’acord ha tingut en compte en la seua elaboració el Pla d’Acció de la Comissió Europea per a l’economia circular, a més d’altres polítiques pròpies del Govern de Catalunya. Seguint aquesta línia de treball, l’acord fixa el compromís del sector del ciment per a arribar al 60% d’ús de combustibles alternatius en el procés de fabricació, objectiu que Cemex espera aconseguir en els pròxims anys, la qual cosa permetrà reduir l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle en valorar principalment biomassa.

La fàbrica de Cemex Alcanar es compromet a continuar treballant per a reduir les seues emissions a l’atmosfera i la resta dels impactes ambientals associats a la fabricació de ciment.

La implementació d’actuacions i la constant inversió en innovació i millores per a reduir l’impacte de la fàbrica ha anat aconseguint els objectius fixats per CEMEX any rere any. Així, en 2018 el percentatge d’ús de combustibles alternatius va ser del 29%, un any després es va aconseguir 36% i en l’últim exercici s’ha aconseguit el 46%. L’objectiu per als pròxims anys, tal com estableix l’Acord Voluntari, és que el 60% dels combustibles utilitzats a la fàbrica sigui d’origen no fòssil.

D’altra banda, el constant increment de l’ús de combustibles alternatius amb alt percentatge en biomassa ha portat a la planta d’Alcanar a reduir en 2020 les seues emissions de CO2 un 6,5% per tona de producte fabricat en els seus forns, en relació a l’any anterior. Aquests assoliments reforcen l’estratègia de la companyia a fer front al canvi climàtic, objectiu que l’empresa s’ha marcat com a prioritari, perquè en 2030 les emissions de CO2 es reduïsquen un 55% i en 2050 es produïsca un formigó «zero emissions».

Cemex també ha dut a terme la restauració de la pedrera de Campredó (Tortosa) -sota el projecte LIFE que està a punt de culminar-se- i les d’Ulldecona, que s’han sumat a les actuacions implementades per la companyia per a recuperar els espais naturals explotats en les condicions més òptimes per als terrenys i els ecosistemes locals.

Comentarios
Multimedia Diari