Ceràmica en dansa, nova exposició performance

Una de les vuit experiències incloses al Festival Ebre, Música i Patrimoni, que aquest any arriba a la sisena edició

09 agosto 2019 08:44 | Actualizado a 20 agosto 2019 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ceramista Teresa-Marta Batalla i el ballarí Arnau Castro interpretaran «de manera dinàmica» l’exposició Ceràmica en dansa. Ho faran avui, 9 d’agost, a les 21  hores a la plaça de l’Ajuntament. Una fusió de música i artesania posada en escena. «És la meva primera vegada. També la de l’Arnau. Així que haurem d’improvisar una mica, però pensem que pot sortir un bon resultat», explica Teresa-Marta.

Recrear l’art amb aquesta performance és una manera innovadora d’apropar als ciutadans i ciutadanes al patrimoni ebrenc.

Un joc on  l’espectador pot admirar i comprendre l’art contemporani en deu minuts. Per això, l’escenari no és casual sinó que també forma part del significat. «És una bona manera de que la gent participi d’aquests esdeveniments, d’aquesta fusió de llenguatges i ho faci en un espai del poble», explica Teresa. 

De manera progressiva s’aniran succeint un conjunt de moviments on la música serà el fil conductor.Durant tres mesos, diversos municipis del territori ebrenc seran escenari de diversos actes artístics que tenen el mateix objectiu en comú: aproximar-nos a la cultura i al patrimoni ebrenc. Per això no és casualitat que s’hagin inclòs al programa d’espectacles que ressalten aquells oficis que estan en perill de desaparèixer. 

Avui divendres, el Centre d’Interpretació de la Terrissa serà escenari d’aquesta fusió de llenguatges. Unes jornades organitzades pel Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, encapçalat pel Departament de Cultura i el Museu de les Terres de l’Ebre, que destaquen com activitats gratuïtes i que tenen una gran acollida, any rere any. 

Teresa-Marta ens proposa una exposició on el fil conductor és la dansa. Peces amb motius de dansa que recorden sobretot a la ceràmica dels ibers i dels grecs.Una història que s’inclou dintre el Festival Ebre, Música i Patrimoni i que consta de 8 experiències interdisciplinaries que van donar el seu tret de sortida, el passat 27 de juliol, al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova i posaran el punt i final a Amposta.

Orígens

Des de fa més d’una dècada a moltes regions del nord d’Àfrica i també a moltes ciutats andaluses ja es fusionava ceràmica i música. Aquest tipus d’art, amb la fusió de diversos elements artístics vol ser una aproximació a la cultura, i antics oficis per tal que no caiguin a l’oblit. 

També s’han portat a terme diverses accions per aproximar-nos a l’ofici del terrissaire, amb fusions a través de la poesia.

Un còctel d’estils artístics que vol transmetre un missatge de sensacions. Hi ha que deixar volar la imaginació, fusionar-se amb la música i deixar-se portar per les emocions.

Ara, una vegada més «es fusionaran dues disciplines artístiques per assolir nous matisos d’expressivitat a través d’una performance, una acció poètica i una proposta singular i única», explica Teresa. 

Aquesta exposició formarà part del programa de l’inici de les Festes Majors de la Galera que es portaran a terme fins al proper 13 d’agost. 

Comentarios
Multimedia Diari