Comença el dragatge del port de la Ràpita per facilitar l'accés als creuers

Ports de la Generalitat inicia uns treballs esperats per l'Ajuntament de la Ràpita que potenciaran la infraestructura com a punt d'arribada de creuers turístics a curt i mitjà termini

19 mayo 2017 23:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ports de la Generalitat ha iniciat oficialment les obres de dragatge de l’accés al port de Sant Carles de la Ràpita, que pretenen millorar la maniobrabilitat dels vaixells, especialment dels creuers que vulguin utilitzar el port rapitenc en una de les seves escales turístiques.

Amb el dragatge es donarà accés a mercants i creuers d’eslores superiors als 120 o 130 metres, s’assegura. Pel que fa a profunditat, es manté el mateix calat de set metres tant a la zona de maniobrabilitat com en el canal d’accés al moll Comercial.

El projecte preveu dragar un volum de 55.000 metres cúbics de sorra que es dipositarà en un abocador marítim autoritzat, situat a 4,5 milles de la costa, on ja es va dipositar l’any passat el material dragat del port industrial d’Alcanar. Les obres tenen un cost de 202.000 euros, import inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, i un termini d’execució d’un mes.

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita havia sol·licitat l’any passat una actuació de dragatge per tal que els creuers hi poguessin accedir sense dificultats. Ara, el seu alcalde, Joan Martín Masdéu, confia, tal com està previst, que el dragatge estigui llest abans de l’inici de la temporada d’estiu.

I és que el consistori rapitenc treballa per ampliar l’arribada de creuers turístics de petit i mitjà format al port comercial, després que l’any passat la companyia Star Clippers va fer les primeres escales al port ebrenc, rebudes amb satisfacció pels turistes.

Enguany aquesta companyia repetirà visita al port rapitenc, sis en concret. D’altra banda, es negocia l’arribada d’una segona companyia a partir de l’estiu de 2016, explica al Diari l’alcalde rapitenc, Joan Martín Masdéu.

En aquesta línia, Ports de la Generalitat participa aquesta setmana amb els ports de la Ràpita, Palamós i Roses i els seus entorns turístics a l’aparador internacional més important del sector al Seatrade Cruise Shipping Miami, que se celebra a la ciutat nord-americana de Miami, amb l’objectiu d’impulsar l’arribada de creuers a la Costa Brava i al delta de l’Ebre. En el cas rapitenc, l’acció comercial es realitza sota les marques DeltaEbre Port.

Obres al moll de la benzinera

Això a banda, al mateix port comercial s’han iniciat també els treballs de remodelació del moll de la benzinera, consistents en el reforç del moll i la pavimentació de la superfície, per tal de millorar la qualitat del servei i l’operativa dels vaixells pesquers quan proveeixen de combustible.

Les obres suposen una inversió de 180.000 euros i formen part de l’esmentat pla plurianual d’inversions.

El moll disposa d’una superfície de 770 metres quadrats i dóna servei a la flota pesquera amb 90 embarcacions segons el port de la Ràpita, de les 205 embarcacions pesqueres que hi ha en total a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari