Comença la verema a la Terra Alta amb bones expectatives

Els viticultors de la Terra Alta inicienla verema amb previsions satisfactòries de qualitat i quantitat

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els cellers de la DO Terra Alta han iniciat la seua campanya de verema o ho faran durant els propers dies.

A nivell general, els viticultors es mostren optimistes amb la previsió que en fan quant a qualitat i quantitat, si bé caldrà esperar que el temps acompanye per a obtenir uns resultats satisfactoris.

El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, espera que la producció siga similar a la de l’any passat, amb 40 milions de quilograms de raïm. I la qualitat, superior. «Però per molt que treballem bé, les condicions externes no depenen de nosaltres, i poden variar la qualitat», explica al Diari. El celler que presideix Arrufí, Altavins Viticultors de Batea, iniciarà la verema demà.

Actualment, la DO Terra Alta té 40 cellers elaboradors i productors de vi. Quant al preu del raïm, Arrufí considera que aquest se situarà a nivells similars als de l’any passat.

La qualitat sembla a priori superior a la de la temporada passada a causa dels factors meteorològics. «L’any passat a finals d’agost va haver molta humitat i pluges i això va complicar el tema dels fongs. Per ara, enguany no hi ha tanta humitat», diu Arrufí.

Així mateix opina Joan Soler, enòleg de LaFou Celler, que iniciarà la verema dimarts. «L’any passat vam començar gairebé una setmana més tard. És a causa de l’avançament de la floració, per les calors que va fer al maig i no al juliol. Tot fa preveure que anirà bé i tenim una sanitat molt alta», detalla.

Un inici de verema més anticipat també ha afrontat l’Agrícola Sant Josep, que ja va començar-la divendres. «Dels últims anys, és la verema que hem començat més prompte», explica Jaume Martí, director de màrqueting de l’agrícola.

«La vinya arriba en molt bon estat a aquestes dates, però és al dia a dia on es prenen les decisions i és en funció del temps que haurem d’esforçar-nos més o menys. Un clima fresc i sec seria ideal i de moment va bé, però si el temps es torna més humit i calorós hi haurà més complicacions», indica Martí, que alhora preveu una collita generosa, però no tant com la de l’any passat, que va ser excepcional.

Per una altra banda, Francesc Ferrer, enòleg i propietari de Celler Frisach, de Corbera d’Ebre, apunta que l’oscil·lació tèrmica entre el dia i la nit va molt bé per al raïm «perquè tens una maduració constant. Altres anys amb una calor molt intensa la planta madurava massa ràpid i el raïm feia grau però tenia la pell encara verda».

Ara bé, les dates de la verema varien segons la varietat de raïm i la finca en concret. Les varietats primerenques acostumen a ser la garnatxa blanca, el chardonnay i el sauvignon blanc.

A continuació se sol veremar les garnatxes negres, el syrah, el merlot, el cabernet sauvignon o la varietat parellada, blanca. Finalment, abans de d’acabar la verema, ja quasi a l’octubre, és el torn de la carinyena.

Comentarios
Multimedia Diari