Condemnat un matrimoni per una agressió al CAP del Temple de Tortosa

La parella, sentenciada a pagar una multa, no li semblà bé el tracte rebut al centre i lesionà una treballadora

17 mayo 2021 08:50 | Actualizado a 17 mayo 2021 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un matrimoni que va agredir una treballadora del CAP del Temple, a Tortosa, ha estat sentenciat a pagar cadascun dels dos condemnats 300 euros de multa i una indemnització a la víctima de 180 euros per les lesions. La sentència, dictada inicialment pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa, ha estat confirmada ara per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Els fets van passar a dos quarts d’onze del matí del 30 de juliol de l’any passat a l’esmentat centre mèdic, situat a l’avinguda de la Generalitat de Tortosa. Els acusats, un matrimoni de nacionalitat marroquí, van acudir per sol·licitar assistència mèdica odontològica per a ella. Els va atendre una de les treballadores, que estava a la zona de triatge a l’accés.

La treballadora va dir als acusats que no estava l’odontòleg i que els atendria un altre metge de família. Aquesta circumstància no la van assumir els processats. Es va produir un incident i en el transcurs del mateix, la dona va agafar la treballadora del braç amb força i el marit li va colpejar el pit, a la vegada que li donava una empenta, que la va traslladar cap enrere, sense que arribés a caure al terra. Aquesta agressió va ser presenciada per diversos usuaris del centre de salut, com ara una infermera.

En el recurs d’apel·lació, els processats es queixaven que s’havia donat credibilitat a la víctima –i que havia entrat en contradiccions, segons ells– i s’havia discriminat la versió dels denunciants.

La sentència d’apel·lació de l’Audiència recull que els processats van reconèixer que es va produir un altercat amb la denunciant a l’entendre que no li dispensaven l’atenció que reclamaven i no permetre’ls l’entrada al CAP. Però van negar l’agressió.

Els magistrats recorden que hi ha testimonis de l’agressió i també una proba mèdica que acredita l’existència de lesions.

Comentarios
Multimedia Diari