Construeixen a l'Aldea una planta de transferència d’envasos lleugers

31 julio 2018 11:04 | Actualizado a 31 julio 2018 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’han iniciat les obres de la planta de transferència d’envasos lleugers, que ha de donar servei a les comarques del Baix Ebre i el Montsià i que s’està aixecant en una parcel·la del polígon Catalunya Sud, al terme de l’Aldea. 

L’objectiu de la planta és reduir la quantitat d’impropis (residus dipositats incorrectament en el contenidor d’envasos) per sota del 25 per cent i millorar la logística actual de la transferència d’envasos reduint el nombre de viatges a la planta de triatge de Grinyó, a Constantí. Actualment el nivell d’impropis al Montsià és del 40 per cent i al Baix Ebre, del 30 per cent.

Aquesta planta, que donarà servei als municipis de les dues comarques, es preveu que pugui arribar a gestionar anualment fins a 4.000 tones d’envasos.

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre,  ha estat adjudicat a les empreses Edifisa Enter SL (obres de construcció) i Amadeo Farell SAU (subministrament de la maquinària) i té un cost total de 657.112,93 euros. La infraestructura està finançada per l’empresa Ecoembalajes España SA (Ecoembes), que hi aporta 350.000 euros, i el Consorci de Residus del Baix Ebre (REBE) -actualment en fase de liquidació- que n’assumeix la resta. 

Comentarios
Multimedia Diari