Construiran tres nous parcs eòlics a la comarca de la Terra Alta

Les empreses Alstom Wind i Gas Natural Fenosa inicien els tràmits de tres centrals, als termes de Batea, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs

19 mayo 2017 22:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La comarca de la Terra Alta comptarà amb tres nous parcs eòlics. Després de quatre anys d’aturada en la construcció de parcs a la comarca i el conjunt de Catalunya per la supressió de les primes a l’energia eòlica, les empreses Alstom Wind i Gas Natural Fenosa han decidit tirar endavant els tres parcs eòlics previstos en la Zona de Desenvolupament Prioritari VII, que els va ser adjudicada dins de la planificació establerta per la Generalitat de Catalunya l’any 2010.

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Govern català, Pere Torres, va fer públic ahir l’inici de la tramitació d’aquestes noves instal·lacions de producció d’energia, en el marc de la sessió ordinària del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, presidit per Josep Maria Franquet i celebrat a Tortosa.

La Zona de Desenvolupament Prioritari VII està situada als municipis de Batea, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, i preveu la instal·lació de tres parcs de 30 MW cada un. Els nous parcs, anomenats Punta Redona, Tres Termes i Los Barrancs, comptaran amb deu aerogeneradors cadascun.

A partir d’ara, s’iniciaran els processos d’informació pública, recollida d’al·legacions i la posterior anàlisi i avaluació, que han de culminar amb la posada en marxa d’aquestes tres noves instal·lacions, encara sense una data fixada.

Nova regulació

A Catalunya hi ha en l’actualitat 1.267,8 MW d’energia eòlica en servei, una part important de la qual es produeix als parcs de la Terra Alta. D’acord amb la normativa vigent, al territori català només es poden instal·lar parcs eòlics –de més de 5 aerogeneradors o de més de 10 MW– en les set Zones de Desenvolupament Prioritari de l’energia eòlica (ZDP), que es van adjudicar l’any 2010. Tanmateix, els adjudicataris de les altres sis ZDP han informat de la seva renúncia a explotar-les, arran de la inviabilitat econòmica dels projectes motivada pel canvi normatiu dut a terme per l’Estat en matèria d’energies renovables.

Així, ara la Generalitat prepara una nova ordenació per al sector de l’energia eòlica, «amb l’objectiu de facilitar i incentivar la instal·lació d’aerogeneradors al país d’acord amb el nou context normatiu i retributiu».

Comentarios
Multimedia Diari