Continua l'alerta per nevades avui a l'interior del Camp i l'Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix del risc de nevades a partir de 500 metres d´alçada. Protecció Civil recomana limitar la mobilitat i extremar precaucions en cas de desplaçament

19 mayo 2017 20:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís pel risc entre moderat i molt alt de nevades a comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’organisme estima que avui al matí la baixada de temperatures serà notable i la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres.

Els mapes d’avís del SMC preveuen risc de nevades de les 06 a les 12.00 hores a les Terres de l’Ebre, Baix Camp i Priorat, amb una probabilitat entre moderada i alta. A la franja horària de les 12 a les 18.00 hores, el risc de neu és molt alt a l’Ebre, i entre moderat i alt a les comarques del Camp, excepte el Tarragonès i el Baix Penedès. De les 18 a les 24 hores, persisteix la probabilitat de neu a les mateixes comarques entre moderada i molt alta. Al Massís del Port es preveu una nevada «menys abundant».

Protecció Civil manté l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) i recomana limitar la mobilitat en les hores i zones en què es preveu que nevi. Si no és possible evitar el desplaçament, cal extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments cap al Pirineu i Prepirineu i cap a zones interiors del prelitoral de Tarragona i Central.

En cas de nevades, convé evitar els avançaments i circular per la dreta deixant lliure el carril esquerre (en vies de més d’un carril per sentit) per tal que el puguin utilitzar els vehicles d’emergències i llevaneus.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va anar més enllà i va avançar que es podrien talls a la xarxa viària catalana per evitar el bloqueig de vehicles. «Cal màxima precaució, màxima prudència i tota l’atenció, a l’espera de veure si es confirmen les previsions que estan anunciades», va afirmar.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos podrien restringir la circulació en alguns trams de carretera «on normalment no neva», per evitar que els vehicles «es trobin enmig de la nevada», va assegurar Jané.

La Diputació també ha posat en marxa el seu dispositiu a la xarxa de carreteres que gestiona per a poder fer front a la situació prevista per risc alt de nevades avui i aquest diumenge.

L’ens provincial disposarà de personal especialitzat, cinc camions llevaneus, sis vehicles per a subministrament de sal i prop de tres-centes tones de sal fundent per actuar aquest cap de setmana i pal·liar els efectes de la nevada.

D’altra banda, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va emetre ahir un avís de crescuda del cabal del riu Ebre al seu pas per l’Aragó. La CHE espera una crescuda generalitzada dels rius del marge esquerre de la conca i un cabal de l’Ebre, a partir de diumenge a la tarda, d’entre 1.500 i 2.000 metres cúbics per segon a l’estació de Castejón (Navarra)

Comentarios
Multimedia Diari