Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Crescuda de l'Ebre per eliminar la proliferació de plantes aquàtiques

Des de la central hidràulica de Flix es van provocar fins a tres puntes de 1.200 metres cúbics per segon al llarg del dia d'ahir

M.M.

Whatsapp
Desembassament des de la central hidràulica de Flix, ahir al matí. Foto: joan revillas

Desembassament des de la central hidràulica de Flix, ahir al matí. Foto: joan revillas

Ahir va tenir lloc la crescuda extraordinària de tardor a l’Ebre, des de l’embassament de Flix, per tal de retirar els macròfits o plantes aquàtiques que proliferen el tram final del riu. Els treballs van implicar la coordinació de tres centrals d’Endesa. Així, es va deixar anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix (l’última de les centrals) pogués deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.

A més, aquest cop, tal com es va fer a la passada primavera, l’esquema de l’operació va provocar fins a tres puntes de 1.200 metres cúbics per segon, en comptes d’una, com s’anava realitzant anteriorment en altres crescudes. Aquesta novetat respon als estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya juntament amb Endesa perquè aquestes crescudes produeixin una major arrencada de macròfits.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También