Creu Roja Tortosa atén més de 800 persones el 2017 amb ‘Sempre Acompanyats’

L’entitat celebra enguany el seu 125è aniversari com una de les més importants del territori. Per aquest motiu la fira Expoebre els va dedicar el dia d’ahir, diumenge, amb la celebració de diversos actes com una taula rodona 

30 abril 2018 10:23 | Actualizado a 01 mayo 2018 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Creu Roja Tortosa porta 125 anys al costat de la gent, consolidant-se com una de les entitats més importants del territori. Des dels seus inicis, i amb el pas del temps, la seva funció i els seus projectes han anat agafant camins diferents, fins a arribar al que és actualment una entitat que presta serveis socials i ajut als necessitats de tota mena, sense distinció. Amb projectes pioners com és el cas del ‘Sempre Acompanyats’, una acció d’assistència i conscienciació al voltant de la gent gran, que durant el 2017 va prestar servei a més de 800 persones, entre informants i participants.

L’entitat va donar el seu primer pas l’any 1893, amb la finalitat d’atendre els ferits de guerra. Així va ser com va néixer a la ciutat el primer nucli voluntari d’assistència sanitària per atendre les persones residents i passants.

Al llarg del temps, i passant per diverses funcions d’assistència sanitària, va arribar als anys 60 el primer servei de guarderia d’infants, creat pels voluntaris, per tal de poder facilitar la incorporació de les dones al treball. Un servei que va ser innovador i pioner al país.

Actualment, tot i els molts projectes que té entre mans la Creu Roja a Tortosa, destaca el volum d’atesos entre la gent gran i els infants, detectats com els sectors més vulnerables i necessitats, i també les moltes famílies subministrades amb les recollides d’aliments.

Josep Anguera, president de la Creu Roja Tortosa, apunta que ‘Sempre Acompanyats’ és un dels seus projectes més importants, projecte amb què van ser pioners a tota Catalunya l’any 2014 quan es va iniciar a Tortosa, com una de les ciutats pilot. Es tracta d’un projecte d’assistència, però sobretot de conscienciació. El seu objectiu ha estat detectar aquelles persones que quan arriben a la tercera edat es queden soles, sense voler-ho, per les circumstàncies de la vida, i implicar la societat perquè aquestes no quedin excloses. «No es tracta que Creu Roja acompanyi aquesta gent, es tracta que la gent s’adoni que, si té a prop una persona gran que està sola, potser el pot ajudar en alguna cosa, o simplement acompanyar-la en alguns moments», detalla Anguera.

Un altre dels sectors més necessitats són els infants, especialment els que es troben en estat de pobresa, als quals se’ls ofereix assistència de tot tipus, i ensenyament. «El que s’intenta és formar-los en valors, perquè normalment les famílies on estan tenen mancances d’aquest tipus», assegura Anguera. Per als més petits també tenen engegat el servei d’acompanyament dels nens ingressats a l’Hospital Verge de la Cinta; així com un servei de guarderia, entre d’altres.

Com apunten des de la mateixa entitat, la Creu Roja no és més que voluntariat organitzat amb eficàcia al servei de la societat.

Creu Roja a Expoebre
Ahir, diumenge, en el marc de la fira Expoebre, Creu Roja va organitzar diferents activitats, entre les quals destaca una taula rodona sobre la seva història en aquest 125è aniversari. A banda, al llarg de tot el dia, es va poder visitar un alberg provisional de Creu Roja instal·lat l’entrada del Pavelló Firal.

Comentarios
Multimedia Diari