Ebre Baix Ebre

Crisi de govern a Camarles 

La destitució d'ERC ha trencat per complet l'Ajuntament

M. PALLÁS

Whatsapp
Detall de l’edifici que acull diversos serveis municipals, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

Detall de l’edifici que acull diversos serveis municipals, ahir. FOTO: JOAN REVILLAS

Crisi de govern a Camarles amb la destitució per part de l’alcalde Ramon Brull dels dos tinents d’alcalde d’ERC.

En aquesta població del Baix Ebre arran les eleccions municipals ERC i el grup La Veu del Poble van signar un pacte de govern per repartir-se l’alcaldia. En aquestes eleccions ERC va obtenir cinc regidors, la Veu del Poble, tres i Junts, tres. Actualment ERC només té quatre regidors ja que una regidora va decidir ser no adscrita.

L’actual alcalde i portaveu de La Veu del Poble, Ramon Brull, ha decidit destituir dos dels tinents d’alcalde d’ERC, un dels quals és Josep Antoni Navarro, que va ser alcalde durant els dos primers anys de l’actual mandat.

El motiu de la destitució és que en el darrer ple de l’Ajuntament de Camarles ERC va votar en contra de la reforma o enderroc de l’edifici de l’antic mercat del municipi perquè el grup prefereix invertir aquest partida a la remodelació del casal municipal. Una proposta que sí va tirar endavant perquè va rebre el suport dels regidors de Junts i de la regidora no adscrita.

La decisió de Brull, que va prendre possessió a l’alcaldia el passat 15 de juny, ara obre la incertesa de què pot passar amb l’actual pacte de govern.

Per a l’alcalde, el gest d’ERC ha sigut una «deslleialtat». Segons explica al Diari, amb anterioritat ja s’havia patit una situació semblant. «Havíem estat treballant en un nou tanatori i en el moment de la veritat, a l’hora de votar i sense haver-nos dit res prèviament, van votar en contra», sosté.

Brull considera les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antic mercat una prioritat davant del mal estat de les dependències. «Allà hi ha un magatzem municipal, un bar i un forn, la policia municipal i el Jutjat de Pau. Hem demanat un informe tècnic res més arribar a l’alcaldia i la situació és greu. Ens recomanen millor enderrocar l’edifici i fer un de nou», detalla. El grup proposava traspassar una partida de subvencions per a la reforma del casal cap a l’enderroc d’aquest edifici, davant la urgència de la situació. Proposta de trasllat de partides que no ha agradat a ERC i que ha votat en contra.

«Al setembre del 2019 aquest problema ja era ben visible, tot l’edifici està afectat i no van fer res al respecte», clou Brull.

Temas

Comentarios

Lea También