Declara al jutjat de Tortosa la ramadera denunciada per un torero

Àngela Mur nega que ofereixi espectacles taurins a la seva ramaderia de la serralada del Port i insisteix que es tracta de temptes

16 octubre 2019 09:00 | Actualizado a 21 octubre 2019 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ramadera de bous braus Àngela Mur va prestar declaració ahir davant del jutjat d’instrucció número 5 de Tortosa, per la denúncia interposada pel torero tarragoní Rubén Martín, per la presumpta celebació d’espectacles taurins a la ramaderia Mur d’Alfara de Carles.

Mur només va contestar les preguntes del jutge i va defensar que la seva ramaderia únicament ofereix temptejos de bravura, tot i reconèixer que hi assisteix públic, segons va explicar l’advocat de l’acusació particular, Víctor Barres, de Ramiro Navarro advocats.

Amb la declaració de Mur es tanquen les diligències prèvies d’aquest cas que ara el jutge ha de decidir si envia a judici. La denúncia s’adreça a Àngela Mur i l’exalcalde del municipi, Josep Mas, per un presumpte delicte de prevaricació.

L’Ajuntament d’Alfara de Carles va atorgar una llicència d’espectacles a la ramaderia, per recuperar l’activitat que havia prohibit un jutjat de Barcelona, després que el Tribunal Constitucional (TC) tombés la prohibició de fer espectacles amb braus a Catalunya.

Josep Mas ja va defensar aquest argument en la seva compareixença davant del magistrat el passat mes de juliol. L’exalcalde assenyalava que amb la revocació per part del TC de la llei 28/2010, que va abolir els espectacles taurins des de l’1 de gener del 2012, la possibilitat d’obrir l’activitat ramadera a visitants estava emparada.

Mur i el seu advocat van declinar fer declaracions a la sortida dels jutjats aquest dimarts al migdia.

Segons va explicar l’advocat de l’acusació particular, Víctor Barres, la ramadera només va contestar a preguntes del magistrat i va defensar que únicament se celebren temptejos de bravura, com s’ha fet tradicionalment en aquest tipus d’explotacions bovines. «Nosaltres seguim defensant la tesi que l’Ajuntament ha de vetllar pel compliment de la llei, perquè a la ramaderia l’activitat que es feia fins ara eren espectacles taurins i no de temptejos com diu ella», va defensar el lletrat.

«Mur reitera que són temptes però admet que hi ha públic, sobretot estranger, que visiten el restaurant i les activitats que es fan a la ramaderia», afegí.

Comentarios
Multimedia Diari