Declaren els cinc agents de la Guàrdia Civil per l'1-O

Aquest matí han declarat als Jutjats d'Amposta en qualitat d'investigats per les càrregues policials contra els votants de La Ràpita

14 marzo 2018 12:19 | Actualizado a 14 marzo 2018 23:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Jutjats d’Instrucció número 4 d’Amposta han prestat declaració per videoconferència aquest dimecres al matí als cinc agents de la Guàrdia Civil citats com a investigats per les càrregues de l’1 d’Octubre a la Ràpita.

Els agents s'han acollit al dret de no contestar les preguntes, però sí han respost totes les de la jutgessa i les dels seus advocats. Els agents sostenen que van actuar per fer front a la "resistència activa" plantejada pels ciutadans i "protegir" els membres de la policia judicial que intentaven fer complir l'ordre judicial d'aturar el referèndum.

Per l'altra banda, un dels quatre advocats que defensa una seixantena de perjudicats i ferits de la Ràpita és Josep Canício. L'advocat explica que els agents investigats han donat una versió dels fets que "no s'adiu amb les imatges que hem vist d'aquella actuació".

El d'aquest dimecres és un pas en el procés d'instrucció, però, segons explica l'advocat, hi haurà més persones que hauran de declarar i s'aportaran més proves documentals, per la qual cosa el procés podria ser molt llarg en el temps. "L'objectiu final és saber què va passar, detallar qui són els agents, quines ordres obeïen i de qui...", explica Canício. 

Aquests cinc agents són els primers que es van identificar, però actualment hi ha una seixantena de denúncies que s'estan interposant i estudiant.

Una vintena de persones s'ha concentrat aquest dimecres al matí amb pancartes contra la violència dels cossos estatals davant dels jutjats, on els Mossos han establert un important dispositiu de seguretat que limitava l'accés a la zona.

Comentarios
Multimedia Diari