Deltebre debat el futur de l’ecoturisme a Catalunya

Més de 200 professionals del sector participen al delta de l’Ebre en el Segon Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

24 octubre 2019 09:40 | Actualizado a 24 octubre 2019 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’ecoturista a Catalunya té una edat mitjana de 44 anys, fa una despesa (també mitjana) de 80 euros diaris (inferior a la de 2017 que va ser de 91 euros); i valora especialment la multitud d’opcions d’oci a l’aire lliure, la possibilitat de visitar un entorn cultural i la riquesa gastronòmica. Un 40% practica ecoturisme fins a dos cops l’any i un 38% acostuma a viatjar en família. Així es desprèn de les dades de l’últim informe de l’Observatori del Turisme Rural, una iniciativa d’investigació conjunta d’EscapadaRural.com, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB i Netquest, que recull les opinions de 3.418 enquestats que escullen habitualment Catalunya per practicar turisme rural. El contingut d’aquest estudi es va donar a conèixer en el marc del II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat que va arrencar ahir a Deltebre.

Més de 200 professionals del sector participen en aquest fòrum biennal, organitzat pel Departament d’Empresa i Coneixement amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Deltebre i l’Associació d’Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l’Ebre. La trobada compta amb un programa molt complet que inclou ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats.

La primera jornada va incloure ahir una sèrie de taules-debat amb representants del sector. Així, la taula ‘Obert per vacances: Solucions per a fer viables tot l’any serveis i equipaments d’ecoturisme’ va servir per exposar les particularitats de diversos territoris i les fórmules en les que estan treballant per desestacionalitzar les arribades de turistes a cada un d’ells. S’hi van compartir experiències que estan fent possible i rentable l’ecoturisme tot l’any en les respectives destinacions.

Així mateix, les idees sorgides en el marc de la taula ‘Comunicar ecoturisme 365 dies: Missatges que promouen destins i contribueixen a una bona gestió’ van permetre als assistents conèixer casos pràctics de comunicació de destinacions.

Durant la inauguració, el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, va qualificar el «fòrum com una gran oportunitat per al sector turístic de Catalunya». «Ens ha de facilitar eines per a desenvolupar productes ecoturístics possibles i rentables al llarg de tot l’any. I ha de respondre a una de les nostres prioritats estratègiques, la de distribuir en el temps i l’espai el nostre turisme».

«Les comarques de les Terres de l’Ebre tenen una riquesa d’entorns i una climatologia que poden afavorir el desenvolupament de l’activitat turística al llarg de l’any», va remarcar per la seva banda el delegat del Govern, Xavier Pallarés. En aquest sentit, el vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va recordar que «la destinació de les Terres de l’Ebre és un referent en el compromís amb la Carta Europea de Turisme Sostenible».

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explicà que el municipi amfitrió de la trobada treballa per enfortir el sector turístic local «i aquest fòrum és una oportunitat més per seguir cercant punts de trobada i sinergies entre l’administració i sector privat, que ens permetin avançar en aquesta línia i seguir posant en valor l’entorn natural del delta de l’Ebre».

Comentarios
Multimedia Diari