Deltebre estrena nova biblioteca a l'antic centre cívic

L´equipament ha tingut un cost de vora un milió d´euros, a càrrec del Departament de Cultura, la Diputació i l´Ajuntament

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Deltebre ja disposa de nova biblioteca. Aquest dimecres ha tingut lloc la inauguració de l’equipament, ubicat a l’antic centre cívic municipal. La nova biblioteca disposa d’un fons documental de més de 36.000 arxius i una superfície útil de 1.374 metres quadrats, amb diversos espais adaptats per a l’estudi i la consulta de tota aquesta documentació.

La Biblioteca Delta de l’Ebre compta amb una sala de conferències, una sala de formació, una sala de suport de treball en grup, i una zona juvenil i infantil on destaca un petit espai pensat per dur-hi a terme cursos, contacontes i xerrades dirigides als més menuts.

L’equipament es distribueix entre la planta inferior, on hi ha la zona infantil, una àrea de música i imatge i una àrea de diaris i revistes; la planta baixa, amb l’àrea d’acollida i promoció, una sala polivalent i una àrea de fons general; l’altell, on hi ha el fons general, l’espai multimèdia i el fons juvenil, i una planta superior en què s’ubica la zona de treball intern, el despatx de direcció, i les sales per a formació i reunions.

El cost de l’equipament ha estat de vora un milió d’euros, dels quals el Departament de Cultura n’ha aportat 509.952 euros per al projecte executiu, la construcció, el mobiliari i la senyalització.

La Diputació de Tarragona ha aportat 174.465 euros i la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament, que ha hagut de fer front també a la reposició de la coberta de l’edifici.

La biblioteca és de titularitat municipal, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de Terres de l’Ebre. La seva directora és Neus Bertomeu Sabaté.

La fins ara biblioteca de Deltebre va ser creada amb el suport de la Generalitat de Catalunya l’any 1986 a la primera planta de l’edifici del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on ocupava un espai de 209 metres quadrats.

«Estem davant d’un centre cultural de primer nivell que ha de permetre ratificar Deltebre com a capital i cor del Delta de l’Ebre», ha afirmat l’alcalde del municipi Lluís Soler en la inauguració d’aquest equipament, a la que finalment no ha pogut assistir per qüestions d’agenda el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila.

Comentarios
Multimedia Diari