Deltebre facilita la recollida d'al·legacions contra el Pla de protecció del Delta d'entitats i veïns

A partir d'aquest dilluns 8 de març

06 marzo 2021 10:21 | Actualizado a 06 marzo 2021 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajuntament i teixit socioeconòmic de Deltebre s'han reunit novament  per valorar la proposta d’observacions i al·legacions que, a partir d’aquest dilluns 8 de març, el Consistori posarà a l’abast de la ciutadania en contra del Plan para la Protección del Delta del Ebro elaborat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, el qual està a consulta pública fins al proper 5 d’abril. En el transcurs de la reunió s’ha remarcat "l’afectació que aquest Pla suposa al terme municipal de Deltebre, on es preveu la incorporació al domini públic de 3.552.542 metres quadrats, cosa que afectaria un total de 422 propietats, entre les quals, terrenys agrícoles, sòl potencialment turístic i cases del nucli urbà de Riumar i construccions en zona rústica".  

L' alcalde de Deltebre, Lluís Soler, assegurà que “ara és moment d’anar units per tal que la ciutadania mostri el seu malestar davant d’un Pla que no respon a les demandes del territori vehiculades a través de la Taula de Consens pel Delta”. Soler insisteix en la idea “d’inundar el ministeri d’al·legacions com a resposta a un Pla que provocaria que la mar ens inundi” i subratlla que “no estem disposats acceptar un retrocés de la línia de costa tal com es detalla al propi Pla”.

En total hi ha fins a quatre models diferents d’al·legacions: per a la ciutadania en general, per al teixit associatiu, per als propietaris de construccions en sòl urbà de Riumar o sòl potencialment turístic, i per als propietaris de sòl agrícola. Les al·legacions s’han coordinat amb la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre.

A banda d’aquestes, l’Ajuntament de Deltebre també està preparant les al·legacions pròpies com a Consistori, que donarà a conèixer a finals d’aquest mes. Les al·legacions, que estaran disponibles des d’aquest dissabte a la pàgina web de l’Ajuntament, es podran presentar telemàticament al mateix espai web, i presencialment a l’Espai d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre i del Consell de Riumar, al Centre Esportiu del Delta, i a la Biblioteca Delta de l’Ebre. També es podran presentar les oficines de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, entitat amb la qual s’ha coordinat aquesta acció. A banda d’aquests punts, també es preveu la incorporació de nous espais de recollida proporcionats per les entitats del municipi.

Aquesta reunió, celebrada divendres a la tarda al Centre Esportiu del Delta amb les corresponents mesures de seguretat, és prèvia a l’aprovació definitiva del Reglament que permetrà convocar amb oficialitat el Consell de Defensa #DeltebreTerritori.

Comentarios
Multimedia Diari