Más de Ebre

Deltebre habilitarà un nou aparcament a la Marquesa

L’Ajuntament arranjarà per a aquest estiu un espai de 8.700m2 amb capacitat de fins a 400 vehicles, i també un altre a la platja de la Bassa de l’Arena de 7.130m2, per a 250 més

Marina Pallás

Whatsapp
L’Ajuntament de Deltebre va presentar el projecte del nou aparcament ahir a la vora de la platja de la Marquesa. FOTO: Joan Revillas

L’Ajuntament de Deltebre va presentar el projecte del nou aparcament ahir a la vora de la platja de la Marquesa. FOTO: Joan Revillas

Deltebre comptarà amb nous aparcaments aquest estiu, en uns espais que no deixen de registrar a cada temporada més visitant, com és especialment la platja de la Marquesa i la del Fangar.

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat el projecte per facilitar els aparcaments i la millora de la mobilitat dels indrets turístics del municipi a partir d’aquest estiu, que es debatrà també al ple d’avui mateix. Hi invertirà 225.000 euros. D’aquesta manera, la previsió és d’habilitar un aparcament a la platja de Marquesa de 8.700m2 , amb capacitat fins a 400 vehicles, i un aparcament a la platja de la Bassa de l’Arena de 7.130m2, amb capacitat per a 250 vehicles. Els dos aparcaments estaran regulats per una zona groga de pagament, que esdevindrà gratuïta per als veïns veïnes de Deltebre que paguin l’impost de circulació al municipi. Aquesta zona groga, en diferents possibilitats d’horaris, tindrà una tarifa màxima de 4 euros per un estacionament de 5 hores, i estarà en funcionament les 24 hores.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el tinent d’alcalde, Francisco Castro i  la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, van donar ahir els detalls de l’actuació, tot remarcant la «mancança» que hi havia d’aparcaments en aquests actius turístics del municipi. Les obres per a l’adequació d’aquests dos emplaçaments s’iniciaran durant les properes setmanes una vegada s’assoleixi, en el cas de l’aparcament de la Marquesa, l’informe favorable per part del departament de Costes. Pel que fa als terrenys, s’ha arribat a un acord amb els propietaris del sòl i amb el qual es cedeixen durant quatre anys a l’Ajuntament de Deltebre sense cap cost econòmic. Tots els ingressos recaptats a través del pagament de les tarifes aniran directament a sufragar la despesa de la inversió, així com també a seguir millorant les diferents infraestructures turístiques del municipi. En el futur, s’instal·larien serveis i enllumenat.

A més, la zona groga també s’ubicarà al pàrquing d’autocaravanes, que si bé està ubicat en un emplaçament temporal, al costat del Parc Fluvial del Delta, s’adequarà amb la prestació de serveis bàsics i connexió Wifi. El cost per accedir en aquest aparcament serà de 8 euros per cada dia d’estacionament. Precisament al ple d’avui Esquerra republicana Més Deltebre proposarà que l’Ajuntament arrange nous aparcaments provisionals per a autocaravanes al municipi.

Paral·lelament, i al nucli de Riumar, s’habilitarà una zona verda al Passeig Marítim, que només estarà en funcionament durant la temporada estiuenca, de les 10h del matí fins a les 22 hores, amb la mateixa tarifa que la zona blava existent al casc urbà i amb capacitat per a 250 vehicles. Aquesta zona també serà gratuïta per als veïns i veïnes de Deltebre, com també per als residents o propietaris d’habitatges a Riumar, els quals amb el rebut de l’IBI  podran disposar d’una targeta d’estacionament per a la temporada. 

Nous ajuts per als sectors econòmics de Deltebre
El plenari de l’Ajuntament de Deltebre d’avui també tractarà altres qüestions com són el cas de la nova línia d’ajuts directes destinats per a les empreses del municipi de Deltebre afectades per la Covid. Per una banda, s’atorgarà un ajut de 120 euros per a les empreses relacionades amb les activitats comercials, extraescolars, gimnasos i activitats que han vist reduïda la seva activitat pel confinament comarcal. Per altra banda, també s’atorgarà una ajuda de 190 euros per a les  empreses del sector de la restauració. L’Ajuntament de Deltebre ha destinat fins a 200.000 euros en ajuts des de l’inici de la pandèmia.

Comentarios

Lea También