Deltebre recull 8.877 al·legacions al Pla de Protecció del Delta de l’Ebre

També el Departament d’Agricultura i altres entitats fan seues les propostes treballades per la Taula de Consens

05 abril 2021 18:10 | Actualizado a 06 abril 2021 05:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre s’ha mobilitzat en contra del Pla per a la Protecció del Delta de l’Ebre proposat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Durant aquestes setmanes s’han recollit 8.877 al·legacions, en registres independents per cada ciutadà, per mostrar el rebuig al Pla i demanar la seua modificació.

Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest nombre d’al·legacions «demostra que la gent de Deltebre no està resignada i que està preparada per fer front a totes les agressions que posin en perill el futur del nostre Delta».

Soler ha qualificat aquest dia com a «històric» i ha explicat que «aquesta mobilització ha de fer repensar l’estratègia del Ministeri i ha de permetre que el territori pugui participar i definir l’estratègia de protecció per salvaguardar el Delta de l’Ebre». Soler ha fet aquestes declaracions en el marc d’un acte simbòlic de lliurament de les al·legacions, a l’exterior de l’Ajuntament de Deltebre, en el qual hi han participat les diferents entitats i associacions que s’han activat en la massiva recollida d’al·legacions i en el qual també hi han intervingut el president de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, Javier Casanova, i el president del Consell de Riumar, Eutimio Mauri.

En aquest sentit, Soler ha volgut agrair «la implicació de totes les persones i del teixit associatiu que ha fet possible que la recollida d’al·legacions esdevingui un èxit sense precedents».

L’alcalde ha remarcat que «hem complert l’objectiu d’inundar el ministeri d’al·legacions i fer que la veu de Deltebre, la veu del Delta, ressoni ben fort i s’escolti ben alt per modificar un Pla que condemna a una derrota al nostre territori que en cap cas assumirem». Totes les al·legacions s’han registrat, de forma independent i individual, durant aquests dies festius de Setmana Santa gràcies a la tasca voluntària de gran part del personal de l’Ajuntament de Deltebre.

I és que ahir acabava el termini d’exposició pública del Pla del Delta. El Ministeri per a la Transició Ecològica, per la seua banda, s’ha compromès a incorporar al document propostes del territori, en especial les de la Taula de Consens, integrada per regants i ajuntaments del Delta.

En les darreres setmanes, com ja va informar el Diari, ens com la Taula de Consens o la Plataforma en Defensa de l’Ebre, així com un bon nombre d’ajuntaments del territori, han presentat al·legacions al document.

En aquest sentit, sectors productius del Delta de l’Ebre, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Taula de Consens han acordat un document conjunt d’observacions al Pla. El document inclou 34 recomanacions i s’adreçarà al Ministeri perquè es tingui en consideració.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat «la resposta de país que està donant al Delta davant la passivitat de l’Estat». La consellera Teresa Jordà ha insistit que la proposta del Ministeri de Transició Ecològica provocarà «greus afectacions al sector productiu».

També el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre farà arribar al Ministeri per a la Transició Ecològica les al·legacions elaborades per la Taula de Consens pel Delta, tot reclamant a l’Estat «un canvi d’actitud i que planifique el futur del Delta basant-se en l’experiència, rigor i capacitat de les entitats que anys que alerten de la desaparició d’aquest espai natural».

Comentarios
Multimedia Diari