Deltebre regularà els pisos buits per fomentar el lloguer

El Ple municipal també preveu ampliar les bases de l’EuroDelta, la moneda social creada per ajudar les famílies i el comerç local

16 septiembre 2020 10:28 | Actualizado a 16 septiembre 2020 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre donarà aquest dimecres llum verda al reglament d’habitatges desocupats del municipi, amb la finalitat principal de fomentar la incorporació de nous habitatges al mercat de lloguer de la població del Delta i ampliar el parc existent actualment», segons detalla la tinent d’alcaldia Elisabeth Tomàs. 
El cens elaborat per l’Ajuntament contempla que, a hores d’ara, a Deltebre hi ha al voltant de 700 habitatges desocupats, una dada que s’haurà d’acabar de validar amb confecció del registre municipal d’habitatges desocupats que inclou el reglament. 
Aquesta és una mesura destinada als grans tenidors, i per a facilitar la incorporació d’aquests immobles al mercat de lloguer, es cobrarà un IBI recàrrec del 50 per cent, segons expliquen des del govern local. 
Un dels altres punts que es debatrà al ple serà l’ampliació de les bases de l’EuroDelta, una moneda local per ajudar els afectats per la crisi derivada de la pandèmia i reactivar el comerç local.
La regidora de Servei a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que «volem efectuar aquesta ampliació per també donar cabuda a les famílies que estiguin patint inestabilitat laboral i econòmica, i així complementar la resta d’ajuts que l’Ajuntament de Deltebre posa a la seva disposició». Per a poder accedir a l’EuroDelta es multiplicarà la renda de suficiència de Catalunya per 2, per tal que així més persones puguin fer ús de la moneda.
En aquest sentit, en el cas que es compleixi amb el barems econòmics, l’import d’EuroDeltes vindrà determinat pels membres de la unitat familiar, amb mínims de 120 euros trimestrals fins a arribar a màxims de 300 euros trimestrals. Durant aquests mesos s’ha estat treballant per confeccionar la xarxa de comerç de l’EuroDelta, la qual a hores d’ara ja contempla més de 70 adhesions d’establiments locals i de proximitat, segons remarquen des de l’Ajuntament. 

Comentarios
Multimedia Diari