Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Deltebre s’omple de ball i somriures

La Rua del Carnaval omplia el municipi amb 26 comparses i més de 1.300 participants amb disfreses molt variades

Maria Noche

Whatsapp
L’associació Twirling La Cava, una de les 26 comparses de la rua, es va traslladar al món de la pel·lícula Avatar. Foto: Joan Revillas

L’associació Twirling La Cava, una de les 26 comparses de la rua, es va traslladar al món de la pel·lícula Avatar. Foto: Joan Revillas

La música, el ball, el confeti i, en especial, els somriures, van ser ahir els protagonistes dels carrers de Deltebre, en una tarda en què tothom va sortir a celebrar una de les festes més divertides de l’any. La Rua del Carnaval va atreure des dels més grans fins als més petits, completant la desfilada amb 26 comparses i més de 1.300 persones. Un passeig pels principals carrers del poble que, des de primera hora de la tarda, s’omplien d’ulls expectants desitjant que comences ja l’espectacle. 

La desfilada va traslladar la població a diferents mons, passant per Egipte, el Carnaval de Rio de Janeiro, la pel·lícula Avatar i la d’Alícia al país de les meravelles, o fins i tot va recordar el Deltebre antic amb el mític Carrilet de La Cava.  Un dia de cohesió de poble en el que diferents associacions, escoles o grups d’amics s’uneixen any rere any per celebrar aquesta festa tots junts i convertir-se en els personatges que més els agraden. 

La d’ahir va ser la tercera edició de la Rua del Carnaval a Deltebre des de que aquesta festivitat es va recuperar entre la població. Des de llavors que cada any les comparses es superen en originalitat, esforç i diversió. Amb mesos d’antelació es comencen a reunir per pensar i preparar les millors disfresses, traient temps de les seves estones lliures, treballant intensament i, sobretot, divertint-se d’allò més. És per això que aquest any s’han ampliat a sis els guardons que es reparteixen entre algunes de les millors comparses. 

Una de les comparses del carnaval d'ahir a Deltebre. Foto: J.Revillas

La desfilada va tenir lloc ahir a la tarda pels principals carrers del municipi fins arribar a la plaça 20 de Maig, ubicada davant l’ajuntament. En aquest punt final, el més multitudinari de tots, els diferents grups van representar les seves coreografies davant els membres del jurat, que cal recordar que sempre està compost per persones externes al poble. 

Des dels més petits fins als més grans, amb disfressa o com a espectadors, es podria dir que gairebé tot el poble estava ahir a la tarda al carrer per no perdre’s l’espectacle. Aquest és un cap de setmana en el que a Deltebre es respira alegria, diversió, com es diu entre els ciutadans, ‘Xera Manuela’, expressió popular que engloba el sentiment de diversió i xauxa, i que aquest any s’ha convertit en el lema del Carnaval. 

Els guanyadors

Enguany el primer premi ha estat per l’Associació de Veïns del Barracot amb una comparsa de més de 60 persones que recreava un entorn fantasiós de l’antiga civilització Maia. D’aquesta manera, els veïns i veïnes del Barracot, guanyadors de la primera edició del carnaval, recuperen aquest any el regnat del Carnaval de Deltebre després que el darrer any el primer premi sigues per l’Associació de Riumar.
 

Primer premi del carnaval de Deltebre, ahir.Foto: Ajuntament de Deltebre 

Tanmateix, i com a novetat, en la present edició del Carnaval, enlloc de tres premis, s’han atorgat sis en diferents categories. D’aquesta manera, el premi a la Millor Carrossa ha estat per l’AMPA Bressol Hortet la qual, en diferents vagons individuals connectats entre ells, ha tornar a posar en funcionament el Carrilet de La Cava pels carrers del municipi.

El premi a la Comparsa Més Original ha estat per la Unió Deportiva Jesús i Maria, amb la carrossa anomenada The Winners. Una comparsa que recreava guanyadors de diferents modalitats esportives com és el cas del futbol, pàdel, motociclisme com un mim.

El premi a la Comparsa amb Més Xalera ha estat pel Delta Sporting Club, una associació que ha retransmès una cursa de Moto GP en directe que, tot i començar de manera ordenada, s’ha anat embolicant a causa de la poca traça dels seus conductors.

El premi a la Comparsa amb Millor Coreografia ha estat pel Club Terres de Ball, la qual ha dibuixat un ambient canadenc on no ha faltat l’hoquei gel amb les seves corresponents animadores i animadors que anaven vestits amb la bandera canadenca.

Finalment, el premi a la Millor Disfressa ha estat per una colla d’amics. En aquest cas, els guanyadors han estat la “Colla d’Amics Wonderland” que han plasmat el món d’Alicia amb totes les seves animacions i personatges característics.

Temas

Comentarios

Lea También