Demanen més transparència per millorar la «carretera de la vergonya»

La plataforma que reclama el seu arranjament exigeix a les administracions que es deixin de passar la pilota

16 diciembre 2021 19:50 | Actualizado a 17 diciembre 2021 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Carretera de la Vergonya demana més transparència en el procés de redacció del projecte de millora del tram de carretera entre la Ràpita i Poble Nou.

El portaveu de la plataforma, Josep Joan Segarra, demana que s’informe a la ciutadania i al teixit econòmic i social que és usuària a diari de la carretera, per tal que també puguen fer aportacions i participar en el procés. L’entitat denuncia que les obres de millora de la carreta no s’han inclòs als pressupostos de la Diputació de Tarragona i que per tot plegat es continua sense actuar-hi. Les obres, exposen, havien d’iniciar-se el 2022, però encara se n’està redactant el projecte.

«S’ha anunciat que es parlarà amb els ajuntaments, però creiem que també cal cridar als regants, a les muscleres, a les empreses que treballen a l’espai per tal de fer un procés participatiu més gran per evitar errors o solucions no desitjades en el resultat final. Ho fan sense consultar amb ningú», va declarar ahir Joan davant de la delegació de la Diputació de Tarragona a Tortosa.

La carretera és molt estreta i rep una gran afluència d’usuaris. «Es van fer unes petites millores però hi ha un tram de 50 metres on només hi passa un vehicle», expressà. «Després posen l’excusa de la Generalitat, que el Departament de Territori no aprova el Pla Zonal de Carreteres. Nosaltres diem que els ajuntaments estan cansats de fer obres amb el suport de la Diputació: sense canviar la titularitat podrien ja fer obres a la carretera, que si bé no fossen definitives podrien treure bona part del perill que té».

Per la seua banda, Joaquim Reverté denuncià «la deixadesa de les administracions». «Volem que es posen tots a una d’una vegada per totes. Cada dia aquí ens juguem la vida, amb accidents cada setmana», va reblar.

La plataforma també recorda la importància de tenir en condicions la carretera, sent el Trabucador i Poble Nou atractius turístics destacats i amb afluència de visitants.

Així mateix reivindiquen que es garanteixi el pas segur de bicicletes amb un tram de carril bici al pont de l’Encanyissada.

El diputat del servei d’assistència al territori, Miquel Subirats, explica al Diari que la carretera encara és de titularitat dels Ajuntaments d’Amposta i la Ràpita fins que no estiga aprovat el Pla Zonal de la Diputació.

El pla està aprovat de forma provisional des de l’octubre i actualment es troba en mans de la Generalitat, que n’ha de fer l’aprovació definitiva per finalment retornar a la Diputació. Un cop fet aquest pas, la Diputació ja se’n podrà fer càrrec. «Calculem que durant el primer semestre de l’any que ve el Pla Zonal estarà finalment aprovat», afirma.

Paral·lelament a aquests tràmits, la Diputació treballa en la redacció del projecte inicial de la millora de la carretera.

«En breu farem una reunió amb els alcaldes d’Amposta i la Ràpita per tal que puguen aportar les seues observacions», exposa Subirats, tots remarcant que el projecte en cap cas està aturat sinó en marxa. «La Diputació s’està anticipant al procés del Pla Zonal per tal de avançar en la millora de la carretera, que és molt necessària».

Subirats remarca que està obert a qualsevol tipus de reunió amb el teixit empresarial i social del territori, perquè també puguen dir la seua.

Comentarios
Multimedia Diari