Denuncien danys per la maquinària que construeix l’abocador a Riba-roja

Segons la Unió de Pagesos, hi ha una trentena d’afectats per desperfectes en plantacions d’oliveres i marges d’un camí

20 abril 2019 17:38 | Actualizado a 23 abril 2019 21:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unió de Pagesos denuncia que, el dilluns 8 d’abril, maquinària de gran tonatge de l’empresa encarregada de la construcció del macroabocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre va ocasionar diversos desperfectes en plantacions d’oliveres i marges mentre circulava pel camí d’Almatret, que condueix fins on està previst que s’ubiqui el macroabocador.

El sindicat reprova la impunitat i l’arrogància amb la qual van succeir els fets», i es posa al servei de la trentena d’afectats per articular les indemnitzacions pertinents pels danys. Unió de Pagesos argumenta que la maquinària de l’empresa constructora «no només va menystenir la impossibilitat de circular pel camí arran de l’amplada insuficient de què disposa, sinó que va tirar pel dret enduent-se al seu pas qualsevol cosa que els suposés un obstacle». 

El sindicat també considera greu el fet que la maquinària de l’empresa constructora «circulés impunement pel camí públic sense permís de l’Ajuntament i que la promotora de l’obra no hagués endegat prèviament cap procediment d’exposició pública, ni d’ocupació ni expropiació, i ni tan sols avisés els propietaris». 

Segons afirma el sindicat, el dilluns 15, l’Ajuntament de Riba-roja va convocar una reunió amb els afectats i representants de l’empresa en la qual aquesta va demanar disculpes als afectats i es va mostrar disposada a pagar els danys que va ocasionar. 

No obstant això, Unió de Pagesos considera que «aquestes no són maneres de procedir i sospita que aquesta pressa per començar les obres es deu a la pressió que tenen l’Ajuntament i l’empresa promotora per acabar l’obra abans no caduqui l’autorització ambiental, el 17 de juliol».

Per altra banda, el dimarts 16, membres de la Plataforma Ribera Digna, de la qual forma part Unió de Pagesos, es van reunir a Tortosa amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, per parlar sobre la situació del macroabocador «i per transmetre’ls la preocupació davant de l’inici de les obres d’adequació del camí que condueix al mateix macroabocador».

D’altra banda, dijous passat un grup de persones de la plataforma Ribera Digna va manifestar-se en els terrenys on es construirà el dipòsit de residus, encadenant-se entre elles i evitant a les màquines treballar.

 

Comentarios
Multimedia Diari