Desacord entre Batea i Gandesa per uns terrenys on hi ha l’estació eòlica

L’Ajuntament de Gandesa ha presentat un informe tècnic per analitzar la delimitació del terme per haver detectat una «anomalia», mentre que l’alcalde de Batea considera que hi ha un greu perjudici «continu» cap al poble

04 abril 2018 08:54 | Actualizado a 04 abril 2018 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Batea aprovava en l’últim ple «manifestar el profund rebuig a la utilització grollera i partidista dels càrrecs públics per anar en contra del municipi de Batea», atesa la «clara discriminació política vers el poble de Batea, amb clares decisions i actuacions polítiques, com són la denegació, amb informes falsos, de les places de la residència, o els intents per prendre al municipi una part del que és i ha estat sempre el seu terme municipal».

Aquesta zona conflictiva són uns terrenys de 2.000 metres quadrats entre el terme de Gandesa i el de Batea, on hi ha l’estació de transferència dels parcs eòlics. Històricament aquests terrenys han format part de Batea. Ara, havent detectat una disfunció, l’Ajuntament de Gandesa ha presentat un informe elaborat per tècnics de la Diputació de Tarragona per analitzar la delimitació.

Per a l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, hi ha un greu perjudici «continu» cap al poble. «Això del terme és sols un exemple més. En 27 anys que porto com a alcalde mai ningú ha reclamat res d’aquests terrenys, ni tampoc quan va arribar la tramitació dels parcs eòlics. Quan hi ha problemes d’aquest tipus amb els municipis veïns, el que es fa és parlar i dialogar i ja està i no que estem sempre amb la mateixa pel·lícula», exposa Paladella. «Batea té vida pròpia, amb molts serveis, i això no els senta bé». L’alcalde recorda que com que a l’espai hi ha l’estació «això té compensacions afegides».

‘Comunicacions’ amb l’oposició
Per a Batea, el fet que l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, siga també president del Consell Comarcal de la Terra Alta «li dóna més força de negociació política que, com podem veure, reiteradament s’utilitza per anar en contra del poble de Batea». I ara, «sense dir-nos res a l’Ajuntament de Batea, se’n van a la Diputació a fer un informe. L’oposició mai havia demanat cap expedient d’aquest tema i ara de cop ens el demanen i això també ens ha resultat sospitós». La moció va ser aprovada amb l’abstenció del regidor de PDeCAT.

Disfunció per una carrerada
Per una altra banda, l’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal, Carles Luz, ha manifestat sentir-se «sobtat». 
Segons Luz, el conflicte sí que s’ha abordat i posat damunt la taula. «En aquell espai hi havia una carrerada, que va desaparèixer en construir-se l’estació de transferència, i davant d’aquesta disfunció detectada el que fa l’Ajuntament de Gandesa és contactar amb l’Ajuntament de Batea i aportar-li documentació per veure què ha passat. Em sobta molt que, havent tingut reunions com hem tingut, ara l’alcalde digue això. Hem quedat de reunir-nos el 23 de maig».

Luz explica que «fa tres anys que es demana a Batea la creació d’una comissió per solucionar aquesta situació i finalment va formar-se al febrer». L’alcalde gandesà no li dóna més importància al conflicte. «Passa sovint, entre els termes veïns, que hi ha camins que canvien, i la realitat no es recull als documents. Si al final es demostra que l’Ajuntament de Gandesa no té raó, doncs ho acceptarem i tan amics. No té més importància».

Comentarios
Multimedia Diari