Desenes de viatgers de set trens de la línia R15, afectats pel descarrilament a Ascó

Han de fer el trajecte entre Ascó i Móra la Nova en autobús

24 mayo 2017 15:41 | Actualizado a 27 mayo 2017 09:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desenes de passatgers de set trens s'han vist afectats pel descarrilament d'un tren de mercaderies, que des d'aquest dimecres al matí afecta la línia ferroviària entre Ascó i Móra la Nova. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre aquestes dues estacions. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) preveu poder encarrilar de nou el tren de la companyia Transfesa al llarg de la tarda, per poder restablir el servei el més aviat possible.

Mentrestant s'investiguen les causes d'aquest nou descarrilament en aquest tram de la via, el tercer en el darrer any i mig. 

Els alcaldes de la zona i la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre i el Priorat fa temps que denuncien l'estat precari de la via, per la que circulen molts trens de mercaderies, i demanen inversions a Adif i el Ministeri de Foment. 

 L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, han reivindicat la millora urgent d’aquest tram per la importància que té dins del Pla d’Emergències Nuclear (PENTA) i pel mal estat en què es troba en l’actualitat.

L’alcalde d’Ascó ha recordat que el pla d’emergències contempla en el seu nivell 3 l’evacuació de la població, tant per carretera com per tren, i que “per línia ferroviària seria inviable, ja que els trens d’Ascó a Móra la Nova tarden més de 20 minuts per fer un trajecte de 15 km”. A més  ha afegit “hi ha trams de via que els trens han d’anar a 30 km/h”.

En aquest sentit, Buixeda ha recordat que aquest mateix dimarts hi va haver un incident a la central nuclear d’Ascó i ha insistit a dir que “estem cansats de reclamar al Ministeri d’Interior i al de Foment més inversions al territori, tant a escala humana com d’infraestructures” i ha insistit en la peculiaritat de la zona que té dues centrals nuclears.

Per la seva banda, la presidenta comarcal ha denunciat la situació d’abandonament i ha reivindicat novament les inversions previstes en aquesta “infraestructura bàsica pel territori". 

Des d'Adif es remarca que el tram Reus-Móra la Nova-Nonasp està sent objecte actualment d'una sèrie d'obres, per renovar vies, canvis d'agulles, millora de les instal·lacions de comunicacions i seguretat i de l'electrificació. Per la seva banda, el Ministeri de Foment va anunciar una inversió de fins a 13 milions d'euros en dos anys per eliminar les limitacions temporals de velocitat (LTV) que afecten la línia i que han obligat a ampliar els horaris per adaptar-se als temps reals de trajecte. 

Comentarios
Multimedia Diari